Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Venuje sa tu niekto adminovaniu sieti na skolach?

Mam dobrovolne na starosti jednu mensiu PC miestnost (moja byvala ZS). Nemam ziadne IT vzdelanie, ale som to najlepsie (a povedzme si uprimne, robim to zadarmo, teda aj najlacnejsie), co sa v okoli naslo a dokaze tie PC "udrzat pri zivote". V miestnosti mame 15xPC s WinXP Prof + 1x ucitelsky PC takisto s XP Profi + "moj" notebook s XP Home.

Skola bola zapojena do projektu Infovek, teda mame net od Tcom, mame aj nejake licencie na vyukove SW (kvoli ktorym sa PC miestnost aj zriadila).

V ramci projektu infovek sa skola dostala k 16 kartam Radix. Neviem, ci ju poznate, ale je to velmi uzitocny kus HW (vklada sa do PCI slotu, po restarte PC podla nastavenia obnovi vsetky data na C:\ prip D:\, nastavenia windows, registre, vsetko). Zabezpecuje nam kompletnu ochranu diskov, PC su bez virov, bez uzivatelskych zmien, atd. Viac menej co je potreba robit, je tyzdenne raz zapnut PCcka do "riadiaceho modu", aby sa aktualizoval AV (NOD32, ktory je tam vdaka Radixu viac menej na dve veci, ale ked ho uz skola ma zaplateny...tiez v ramci Infoveku) + mesacne instalovat aktualizacie, inak je to bez obsluhy. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny