Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy herni pc - jen to nejlepsi max 100k.

Kdyz uz jsem do tohohle vlakna prispel, coz jsem puvodne nemel v umyslu, tak jeste rada tazateli.

Zvaz, co opravdu chces a na co mas skutecne penize. Pokud pro tebe 100K neni problem a poridis si tak drahy novy PC a treba za nekolik let uz budou zase lepsi PC, proste vezmes dalsich 100K a zase poridis lepsi PC, tak je vse v poradku a jdi do toho.
Pokud to ale je tak, ze se ted vydas z penez a dalsi PC si budes moct zase dovolit za 10 let, tak ti radim, nedelej to. Je mnohem lepsi prubezne upgradovat, nez se vydat z penez a za par let mit beznadejne zastarale PC.

Na soucasne hry bohate staci Ryzen 5800X, drazsi procesor netreba i desku bych vzal levnejsi B550 a usetril, stejne to vypada, ze uz brzo prijde prechod z AM4 na AM5 a upgrady procesoru bez desky uz nebudou mozne. Podobne s pametma, taky brzo nahradi DDR4 nove DDR5, takze stare pameti se stanou nevyuzitelnyma. Jinak u pameti sice DDR4 3600 vykon navysuje a typicky pro parana co jede na 144Hz monitoru to nekde smysl mit muze, ale nesdelil jsi, jaky typ her hrajes. Muze se tak klidne stat, ze i levnejsi DDR4 3200 by ti udelaly stejnou sluzbu.
Stejne tak SSD, nez jedno super nabusene 2TB, radeji by to mohlo byt 1TB a casem si treba nejake dalsi dokoupit. A pokud nemas vyresene zalohovani mimo pocitac, tak by nemel chybet ani spolehlivy CMR HDD treba nekde okolo 3-4TB, abys mel aspon jednu zalohu vseho i s imagem systemu.

Problem jsou ted grafiky, ty ti muzou sestavu klidne nasponovat az k tem 100K, ale zase opravdu musis mit novou grafiku hned ted? Nemas nekde bokem nejakou starsi herni grafiku, kterou bys mohl zatim pouzivat, nez si sednou ceny?

Popremyslej teda hlavne o tom, jak moc ten 100K pocitac je pro tebe vlastne drahy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny