Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dají se nějak vytáhnout z souřadnice z fotek?

Hledám nějaký nástroj, který by umožnil hromadně a hlavně funkčním způsobem vytáhnout souřadnice z fotografií pořízených mobilem. U každé fotky je souřadnice v jakémsi formátu (konkrétně 49 4142,32004 [DMS] 16 3455,598879 [DMS]) přičemž jsem nenašel vůbec nic, co by umožnilo s tímto nějak smysluplně pracovat. Moje představa je taková, že otevřu v nějakém programu vybrané fotky a vygeneruje se tabulka, ve které budou vytažené názvy a souřadnice v použitelném formátu. Ať hledám jak chci, nic nenacházím.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ano, toto je správná cesta. Aplikace je sice příkazová a k fuknčnímu řešení je nuté se složitě dopra… nový
PabloX 24.07.2021 14:15
PabloX
Hezký den, sice vyřešen, a co tohle: http://www.nirsoft.net/utils/exif_data_view.html nový
FeRi22 24.07.2021 17:49
FeRi22
Podivej se jeste na GpsBabel, nechavam ho z fotek vytvorit gpx soubor bodů ale umi vsechny mozne vst… nový
AD. 24.07.2021 19:36
AD.
Pokud by to nestačilo, asi před 5 lety jsem na to dělal utilitu (vlastní implementace podle specifik… poslední
ml1 26.07.2021 14:04
ml1

Ano, toto je správná cesta. Aplikace je sice příkazová a k fuknčnímu řešení je nuté se složitě dopracovat vytvořením správné konfigurace + dávkový soubor, ale už mi to funguje přesně jak potřebuji.
Díky za nasměrování, problém vyřešen.

Pokud by to nestačilo, asi před 5 lety jsem na to dělal utilitu (vlastní implementace podle specifikace exif, protože dostupné zdrojáky byly jen v pythonu a jiných exotech a do volání exif tool se mi moc nechtělo). Je to teda součást rozsáhlejšího programu (databáze původně CD), takže by se to muselo přizpůsobit (z fotky extrahuje několik údajů včetně právě geosouřadnic a ukládá to jako prostý text oddělený tabulátory).
Souřadnice jsou uložené jako zlomek - podíl dvou tuším 32 bitových čísel (stejným způsobem je olužený čas expozice a několik dalších údajů), ale to je to nejmenší, nejdřív je potřeba prokousat se strukturou těch uložených dat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru