Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční internet

Dobrý den.
Měl bych otázku. U nás v obci byl plánovaný výpadek elektřiny, asi 9:00 do 13:00. Když se elektřina zapla, tak vše běželo v pořádku, ale nešla WiFi. Restartoval jsem router (vytáhl jsem to z zásuvky asi na 20 vteřin) a nepomohlo to. Na mobilu to píše, že "připojeno ale žádný internet. Chce to nějaký ověření, tak na to kliknu a tam vyjede tabulka, a tam se píše "není připojen telefonní nebo ethernetový kabel". Všechny kabely jsou připojeny dobře. Takže nevím jestli je to chyba u dodavatele internetu (jsem u O2) nebo u nás u routeru Asus. Volal jsem na linku a tam mi řekli že do 24 hodin to bude opravené. A není. Uběhlo 24 hodin a není to opravené. Prosím můžete mi poradit.
Předem děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jestli funguje tvůj router asus, dostáváš od něj korektní ip adresu. výpis na pc: ipconfig -all zobr… poslední
lední brtník 24.07.2021 19:03
lední brtník

jestli funguje tvůj router asus, dostáváš od něj korektní ip adresu.
výpis na pc: ipconfig -all
zobrazení na mobilu: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.techet.netanalyzerlite.an

druhá kontrola je, že se dostaneš na adresu/do rozhraní svého routeru = tvoje brána/gtw, typicky 192.168.0.1 nebo .1.1
(samozřejmě ti, co mají jako výchozí stránku seznam.cz, jsou obvykle v pr*** a netuší která část sítě jim nejde ani jak to zjistit)

pak je v cestě tvůj přijímač signálu od obecního poskytovatele. do něj nemáš přístup, jeho ip dokonce může ležet mimo tvou síť a nezkontroluješ ho.

pak si můžeš z pc pingnout na dns svého poskytovatele, nebo na dns google nebo na webové adresy a tipnout co vlastně nejede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru