Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nahrávání přes webkameru

Zdravim.

Existuje něco jako ladění mikrofonu a webkamery? Mám webkameru, bez app, tedy plug and play.. lenovo essentials .. a hvízdá mi.

Koupil jsem ještě další 4, všechny v hodnotě kolem 2000 (potřebuju širokej rozsah záběru) a zřejmě i anti-šum effect.. a ptám se, jestli se to nějak ještě dolaďuje, nebo využíváte jinou app, než "kamera" ve Windows.

Předmět Autor Datum
plus mi novej notebook občas uloží pouze asi 2-3 sekundy videa. ale to je možná dotaz na podporu zna…
VitekH 27.07.2021 12:52
VitekH
Na základní vyzkoušení stačí VLC (média/otevřít zachytávací zařízení/videocamera ty položky se v růz…
ml1 29.07.2021 11:06
ml1
když mi bylo asi 10, a měli jsme novej komp (za 30 000), tak jsme koukali na DVD a koukali jsme na f…
VitekH 29.07.2021 11:10
VitekH
Na nahravani treba OBS Studio.
Kubik-nereg 30.07.2021 22:28
Kubik-nereg
cool, dik, určitě levnější než youcam 9 za 35 $ poslední
VitekH 30.07.2021 23:58
VitekH

Na základní vyzkoušení stačí VLC (média/otevřít zachytávací zařízení/videocamera ty položky se v různých verzích jmenujou různě, ale neni těžké to najít), to je dneska snad na každém počítači bez ohledu na operační systém (zrovna v pondělí jsem takto jeden fotoaparát v režimu webkamera zkoušel, než jsem se ho pokoušel spřátelit s m$ teams). Drobné odlišnosti jsou - ve windows se objevují zařízení hned nebo stačí dát refresh, v linuxu se zdá, že jsou dostupné jen ty, co byly po spuštění VLC (takže po připojení kamery se musí vlc ukončit a znova spustit, žádné tlačítko na refresh tam neni).
Pískání bude zpětnou vazbou, buď je potřeba si dát zvuk do sluchátek (nebo ho ztlumit nebo něco podobného), nebo je potřeba tu vazbu softwareově potlačit (naštěstí i ten m$ teams umí takže jsem to řešit nemusel). Jenom co nechápu, já jsem se viděl zeleně (přestože ve vlc to předtím bylo dobře, ale říkal jsem si lepší zeleně než vůbec) a od kolegů jsemse dozvěděl, že jsem v pořádku, takže nevím jestli zelené zobrazení je nějaký bugg nebo fičura (zelené podbarvení sebe) toho příšerného programu (tj ms teams).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru