Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chyba 0xc0150002 podruhé

Byl jsem u známého kterému se objevila na PC s W_XP Prof. tato hláška - Explorer.EXE - Chyba aplikace "Správná inicializace aplikace (0xc0150002)se nezdařila. Klepnutím na tlačítko OK můžete aplikaci ukončit". Tato hláška se objeví u každého uživatele včetně Admina po přihlášení se včetně Nouzového režimu. Po klepnutí na OK se hláška ztratí a na monitoru je jen podklad win. Je možné provést "opičí trojhmat" ale kliknutí na Správce úloh nic neudělá. Mám podezření že situace vznikla po instalaci nějaké záplaty ale nevím to jistě. Po nabootování z inst. CD a příkazu chkdsk /p byly nalezeny a opraveny nějaké chyby ale nepomohlo to. Po připojení do jiného PC je disk normálně čitelný a kopírovatelný. Našel jsem starý dotaz http://pc.poradna.net/question/view/138677-chyba-0x c0150002 ale nebylo to vyřešeno. Co s tím?

Předmět Autor Datum
Mas tam asi na disku posahane subory (o com svedcia aj chyby chkdisku), vznikli bud vadou disku aleb…
MM.. 01.10.2008 17:31
MM..
Testoval jsem HW a problém se nenašel. Nešla "Poslední známá konfigurace" ani opravná instalace (po… poslední
Karel_ 03.10.2008 08:30
Karel_

Mas tam asi na disku posahane subory (o com svedcia aj chyby chkdisku), vznikli bud vadou disku alebo vadou RAM alebo vadou kabla k disku alebo to nejaky expert pretaktovaval apod. Otestovat RAM (goldmemory.cz), disk (utilita od vyrobcu), vymenit co je vadne, a nainstalovat Win nanovo.
Ak to chces mat rychlo tak skusit len preinstalovat Win (opravna instalacia).

Testoval jsem HW a problém se nenašel. Nešla "Poslední známá konfigurace" ani opravná instalace (po ní v OS problikávala informace "Nedostatek rozšířené paměti" a pak restart). Musel jsem zálohovat data, formátovat a nainstalovat vše znovu. Už je PC bez problémů (HW to nebylo). Majitel PC řekl že se to stalo při instalaci SP3 do OS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru