Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční ovladač na grafickou kartu

Dobrý den, pořídil jsem několik repasovaných počítačů HP Workstation Z210 MT. Na všech počítačích je Windows 10 Pro (64 bit). Po instalaci OS jsem postupně stahoval potřebné ovladače včetně ovladače na grafickou kartu AMD FirePro V5800, která v počítačích je. Vím že je grafická karta starší, ale AMD dává ke stažení oficiální ovladač na Windows 10 přímo na svém webu. Ani po opětovné instalaci ovladače počítač s grafickou kartou neumí pracovat (mám v ní napojené dva monitory a fungují jak mají). Karta se nezobrazuje v žádném programu, ani ve správci úloh v záložce výkon. Provedl jsem také aktualizaci BIOS na 1.55 a někde jsem se dočetl, že mám spustit funkci UEFI, ale stále nic.

Zkusil jsem tedy vytvořit oddíl na disku a nainstalovat Windows 7 (64 bit), ale výsledek byl stejný. Díval jsem se také na zapojení grafiky a neměla by u sebe mít žádné přídavné napájení. Sestava by měla být stejná, jako když PC vyšel z výroby (až na HDD). Mohl by mi prosím někdo poradit, jak kartu rozchodit? Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Ovladače pro tyhle značkové stroje (stejně jako pro všechny notebooky) se stahují přímo od jejich vý…
Zdenál 10.08.2021 19:54
Zdenál
Na všech počítačích je Windows 10 Pro (64 bit). Po instalaci OS jsem postupně stahoval potřebné ovla…
lední brtník 10.08.2021 20:19
lední brtník
V PC byl nový HDD, takže byl bez OS i bez ovladačů, pořadí instalací si nepamatuju. PS: stačilo se…
Matyáš52035 10.08.2021 20:27
Matyáš52035
lidi potřebují nakopnout, aby si uvědomili, že páchají blbost. pořadí instalací si nepamatuju. je… poslední
lední brtník 10.08.2021 21:15
lední brtník

Na všech počítačích je Windows 10 Pro (64 bit). Po instalaci OS jsem postupně stahoval potřebné ovladače včetně ovladače na grafickou kartu

vůbec nepíšeš jaké ovladače a v jakém pořadí tam instaluješ - a proč vlastně? repasované pc mívají nainstalovaný funkční systém - tak co na tom "vylepšuješ"?

někde jsem se dočetl, že mám spustit funkci UEFI

nebo jsi to kupoval u místního noname garážníka, bez windows, a protože nemáš nic lepšího na práci, učíš se na tom instalovat systém s ovladači?

lidi potřebují nakopnout, aby si uvědomili, že páchají blbost.

pořadí instalací si nepamatuju.

je to 20 let stejné a pro tebe to sem napíšu po tisící první:

1) chipset driver
2) restart
3) ostatní ovladače k desce + grafika, už nezáleží na pořadí

(repasované pc od slušných firem mívají často původní hdd vyměněné za ssd. tím pádem už se systémem a s ovladači. nikdo není zvědavý na boot něčeho jako win7+ z hdd)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru