Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10 - zamrzávání systému

Zdravím,
už delší dobu mám problém s PC. Úplně náhodně prostě zamrzne a vidím na obrazovce jen jednu barvu, ať už oranžovou, růžovou, zelenou, bílou nebo černou, úplně náhodná barva a freeznutí PC je též doslova úplně na random. Když vyhledáte Windows 10 random solid color freeze, tak je toho plný net. Zkusil jsem snad vše a nic nezabírá. Ramky jsem vyměnil ve slotu, otestoval každou i ramtest prošel. PC se nepřehřívá, zdroj jsem vyměnil a vůbec žádná změna. Už nevím, co bych mohl zkusit.

Potřeboval bych někoho, kdo se vyzná v logu a pomohl by mi udělat diagnostiku a zjistit příčinu. Nebo alespoň odkaz na nějaký web, kde dělají diagnostiku online. Já už jsem zoufalý a nechci věřit, že je v prdeli základní deska nebo grafika, to až vážně jako poslední možnost. Diagnostika by ovšem nejspíš napověděla, s jakým komponentem něco je nebo ne. Vím, že na nějakém fóru to dělali, že jste spustili řadu testů a oni vyčetli z logů, kde je problém, ale už si nepamatuji web.

Otázka tedy zní, pomohl by mi někdo? Mám i5 8400 a RX 570, deska Z370 aorus ultra gaming wifi a 32GB ram (4 sloty) a SSD (žádný HHD, mechaniky). Začalo to dělat asi před 2 měsíci z ničeho nic, předem díky, pokud je někdo ochoten. Do servisu s tím nechci ještě, to je XX týdnů čekání a kdyby to byla nějaká malá blbost, co mohu vyřešit i sám, tak by to byla škoda.

Předmět Autor Datum
Začalo to dělat asi před 2 měsíci z ničeho nic předpokládám, že máš zničeho nic default povolenou a…
lední brtník 10.08.2021 21:53
lední brtník
náhodná barva a freeznutí PC je též doslova úplně na random Proboha, co je to za prznění češtiny? B…
Rce 10.08.2021 23:19
Rce
Prohlédni systémový log na chyby pomocí Prohlížeče událostí. poslední
Zdenál 11.08.2021 07:05
Zdenál

Začalo to dělat asi před 2 měsíci z ničeho nic

předpokládám, že máš zničeho nic default povolenou automatickou aktualizaci ovladačů mrchosoftem.
přeinstalovat chipset driver, pak zkusit starší verzi ovladače grafiky.
taky to můžeš týden-dva provozovat jen se 16gb ram, asi to nebude příliš vadit.

postrádám podrobnější výpis hw. typy ram ukáže kdejaký diagnostický program.
grafika je první majitel? bazar?

edit: koukám, že předřečník sem přišel hnojit fórum nesmyslnými reklamními odkazy na alzu. to tam zaměstnávají samé takové voly?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru