Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém se špatným zobrazováním a kalibrací monitoru

když se podíváš, dal jsem do prvního příspěvku odkaz na počítač, který mám.
Základní deska: GIGABYTE AM4 A320M-H (rev2.0), AMD A320, 2xDDR4, VGA, mATX + WIFI karta TP-LINK TL-WN881ND, až 300Mbps

teď uplně nerozumim "nesmyslu flicker free".. vemu si telefon a až se půjdu podívat na nové monitory, kouknu se na to (na netu je tušim dost informací o tom, že se dá zjistit přes foťák, jestli žárovky či monitory blikají). pokud reaguješ na něco co nevim, tak zjevně nevim, o čem mluvíš , protože nejsem technicky zdatný. tj. jde o nedorozumění.
---
současně si vybavuju, že mi bylo nepříjemné, že je monitor veliký - je tam moc informací "od sebe" - víc ti neřeknu, protože to nemám zpracované, takže z logiky ani nemůžu, protoze nevim.

jestli vytaáhneš, že všechny novější monitory už mají to ne-blikání pořešené, tak jsem asi mohl koupit jiný, leč v té době, seriously, jsem volil mezi 17 a 19' a 19' mi bylo nepříjemné.

indicie - trpim světloplachostí, tj. neměl bych ideálně ani čumet do PC, do světla a stejně to dělám, páč na mě každej se** a vzhledem k tomu, že jsem v invalidnim důchodu, tak je to jedinej způsob, jak se mi povedlo začít vydělávat love, abych přežil.
takže čim víc světla z monitoru, tim hůř, já se pak totiž ne-koncentruju, protože mě to přelazuje na vnímání světla z wenku. který je oslnivý (mám monitor u okna). no to už je ale jedno, protože stejně se změně nemůžu vyhnout.

tvoje reakce u toho předchozího příspěvku:

funkci flicker free ani nehodlám googlit, zvláště u vga lowend šmejdu.
jinak beru za samozřejmé, že funkce co mají smysl a reálně se osvědčí, výrobci časem zabudují všude, aniž by na to upozorňovali celostránkovým výpisem.

takže tys tu 17" úmyslně kupoval; já čekal že prostě zbyla a nejsou peníze na něco normálního, protože analogové připojení k pidimonitoru není normální.
no a proč se teda ptáš na nesmyslné zobrazení při 150% měřítku, když je ten monitor tak skvělý?
právě ty 22" mají o něco širší zobrazení (ne dvojnásobné jako 24" modely), pro měřítko 100-125% by to právě mohlo vyhovovat.

ale vědomý nálup 17" lowendu potřebuje sebejistý názor pro obhájení sebevětší hlouposti, u toho já být nemusím. užívej si zbytek prázdnin.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny