Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem aktualizace instalovaného SW v GPO

Zdravím,
aktualizuji jre1.6.0_07 na stávající jre1.6.0_03. Přitom balíček jre1.6.0_07 je uveden jako inovace jre1.6.0_03 s odinstalováním jre1.6.0_03.

A teď si nejsem jistý, aby odinstalace verze 3 byla korektní a pak se teprve nainstalovala verze 7, tak objekt s jre1.6.0_07 má mít vyšší prioritu než jre1.6.0_03 nebo nižší? Nebo to je jedno.

Předmět Autor Datum
když to máš v jedné GPO (což by mělo být, pokud je to upgrade), tak to řešit nemusíš...
touchwood 02.10.2008 14:02
touchwood
Ne, mám to jako samostatné GPO. Důvod je možná divný, ale daný špatnou zkušeností s funkčností minu… poslední
yorg 02.10.2008 15:20
yorg

Ne, mám to jako samostatné GPO.

Důvod je možná divný, ale daný špatnou zkušeností s funkčností minulých upgrade v rámci jedné GPO. Původní verze se z nějakého důvodu korektně neodinstaluje a pak tam jsou obě vedle sebe a dělá to pak při provozu značné problémy. A zrovna teď u javy jsem na tento problém znovu narazil. Verze 3 nešla odinstalovat kvůli chybným záznamům v registrech a to stejně na obou testovacích PC. Jak to vzniklo netuším. Opravilo se to až tím, že jsem verzi 3 znovu přeinstaloval (znovu zavést aplikaci) verzi 3.

Z tohoto důvodu než novou aktualizaci pustím do domény, tak to odzkouším na zkušebních počítačích. A pokud bych to dal do stejné GPO jako další balíček, tak nevím jak jinak odzkoušet aktualizaci jen na některých PC popřípadě úplně jiné skupině PC. Což u další samostatné GPO můžu, ale pro upgrade v rámci jedné GPO je pořád ten stejný Security filtering.

Pokud aktualizace na zkušebních PC proběhne korektně, tak tak to pustím do celé domény a počkám několik týdnů a pak původní GPO se starou verzi odmažu, stejně tak starý instalační balíček.

No a teď jde o to, zda nová GPO, která aktualizuje jinou GPO má mít vyšší prioritu nebo nižší nebo to je jedno. Zatím mi to připadá, že to je jedno, ale kdo ví jestli to není jen náhoda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru