Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aplikace kde se daji uložit odkazy.

Chtěl sem si uložit nějaké odkazy/kopie stránky abych se na to mohl v budoucnu podívat, existuje na to nějaká aplikace pokud to nechci mít na ploše nebo uložené v prohlížeči.

Respektive: By stačilo to uložit v prohlížeči ale do nějakých založek a ne abych na to musel dívat na hlavní stránce. Děkuji za rady :-D

Předmět Autor Datum
Môžeš si napríklad v záložkách vytvoriť priečinok "podívam se v budoucnu", a ukladať to tam. Priečin…
čitateľ 29.08.2021 11:47
čitateľ
Každý prohlížeč umožňuje ukládat stránky (záložky), třídit je do stromové struktury, obsahuje Správc…
host 29.08.2021 11:58
host
I duckduckgo?
Daminekk2557 29.08.2021 13:34
Daminekk2557
áno, I duckduckgo.
Ale 29.08.2021 14:56
Ale
Ja mam normalne na disku html soubor, kam si to pripisuju - mam tam kolem tisice odkazu a furt je to…
gilhad 29.08.2021 12:04
gilhad
Dobre hnusné HTML...
Ale 29.08.2021 14:58
Ale
Jo jo :-D Dá se to editovat v každém texťáku, struktura jednoduchá, vyparsovat se to taky dá triviál…
gilhad 29.08.2021 17:18
gilhad
O tom som nehovoril, ale o tom jak je ten kód hnusný... používať   na odsadzovanie, zarovnávani…
Ale 29.08.2021 17:27
Ale
Vzhledem k tomu, že jsem teď narychlo v zálohách našel verzi z roku 2003, ve které byly některé polo…
gilhad 29.08.2021 19:34
gilhad
jo, mám podobnou homepage snad 15-20 let, taky nemám potřebu to zásadně měnit. tabulkový layout, slo…
lední brtník 29.08.2021 21:43
lední brtník
oh ak je to z roku 2003 tak ťa to ospravedlňuje
Ale 30.08.2021 20:20
Ale
Mám to podobně, skvělá věc!
Zdenál 30.08.2021 07:41
Zdenál
Podobnej soubor jsem si udelal jako domovskou stranku, jenze Firefox to neumi. Pozaduje na domovske…
RedMaX 30.08.2021 07:56
RedMaX
Firefox to samozřejmě umí, mám lokální soubor nastavený jako domovskou stránku: [93465-firefox-file-…
Zdenál 30.08.2021 08:07
Zdenál
ff u lokálního file:///d:/... vyžaduje více lomítek. stačí tam dát ms zápis cesty na disku a on už s…
lední brtník 30.08.2021 18:53
lední brtník
Pardon za mystifikaci, ten novej Firefox je tak debilni, ze jsem ho radeji prestal pouzivat, takze j…
RedMaX 30.08.2021 21:12
RedMaX
Podle mě to zůstalo stejné. Jako domovskou stránku se dá nastavit ten vlastní soubor a v novém panel…
IQ37 30.08.2021 21:18
IQ37
Ne, nefunguje. (Pouzivam aktualni verzi Firefox ESR.)
RedMaX 30.08.2021 21:22
RedMaX
Ono záleží, jakým způsobem ten nový panel otvíráš. Když ho otevřeš přes Ctrl+ ikonku domečku (Domovs…
IQ37 30.08.2021 21:41
IQ37
CTRL+T, proste standardni novy panel a nic. :-/
RedMaX 30.08.2021 21:58
RedMaX
Ctrl+ ikonku domečku
IQ37 30.08.2021 22:52
IQ37
Ja ti rozumim, ale to neresi to, ze standardni novy tab, ktery otevres bud ikonou noveho tabu nebo z…
RedMaX 30.08.2021 23:23
RedMaX
Já jsem jenom chtěl říct, že existuje způsob, jak lokální soubor zobrazit na domovské stránce i v no… poslední
IQ37 30.08.2021 23:58
IQ37
Klidně si to ukládej v tabulce Excelu (pokud tedy nevyhovují záložky prohlížeče).
L-Core 29.08.2021 14:12
L-Core
Pokud to nechceš mít v prohlížeči, potažmo v počítači, dovoluje např. Firefox ukládat stránky do tzv…
Kyncl 29.08.2021 14:58
Kyncl
* nějaké odkazy/kopie stránky * pokud to nechci mít na ploše nebo uložené v prohlížeči... Takže odk…
IQ37 29.08.2021 15:40
IQ37
Jak to dokáže uložit do jednoho HTML souboru i obrázky? ::)
host 29.08.2021 17:59
host
Žeby takto?...
JoDiK 29.08.2021 18:07
JoDiK
Aha.... mít vše v jednom souboru je pěkný, ale jinak ve všech ohledech nepraktický....
host 29.08.2021 19:36
host
Já si to ukládám jako záložky a čas od času si udělám "export" do souboru.
dsa 29.08.2021 16:10
dsa

Ja mam normalne na disku html soubor, kam si to pripisuju - mam tam kolem tisice odkazu a furt je to jeste prehledne
Navic neni problem, aby misty odkazoval na dalsi "podseznamy", navic ho mam ulozeny jako homepage, takze je dostupny prez kliknuti na "domecek" v prohlizeci, tech bloku tam muze byt kolik chces

U odkazu mam i ikonky (vetsinou favicon danych stranek), ale samozrejme to tam byt nemusi, v principu jde o prosty odkaz na otevreni stranky v novem okne/tabu a jeji nazev pro me

<!doctype html public "-//w3c//dtd html 4.0 transitional//en">
<html>
<head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8">
</head>
<body bgcolor="white">
&nbsp;
<table BORDER CELLPADDING=3 CELLSPACING=3 >



<tr><td><b>Manuály online: </b></td>
<td>
<a href="https://git-scm.com/book/en/v2" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/git-scm.ico"  width="16" height="16">Git scm Book</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://www.regular-expressions.info/" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/regular-expressions.ico"  width="16" height="16">regular-expressions</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="http://rgruet.free.fr/PQR27/PQR2.7.html" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/PQR.ico"  width="16" height="16">PQR 2.7</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/sql-syntax.html" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/mysql.ico"  width="16" height="16">Mysql Syntax</a>&nbsp;|&nbsp;
<hr> <B>C++</B>&nbsp;:&nbsp;
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/C%2B%2B" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/wikipedia.ico"  width="16" height="16">C++</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/C_syntax#Array_definition" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/wikipedia.ico"  width="16" height="16">syntax (Arrays)</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Operators_in_C_and_C%2B%2B" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/wikipedia.ico"  width="16" height="16">operators</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://en.wikipedia.org/wiki/C_preprocessor" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/wikipedia.ico"  width="16" height="16">preprocesor</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="http://unixwiz.net/techtips/reading-cdecl.html" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/wikipedia.ico"  width="16" height="16">Reading C declarations</a>&nbsp;|&nbsp;
<hr> <B>Make</B>&nbsp;:&nbsp;
<a href="http://make.mad-scientist.net/papers/multi-architecture-builds/" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/mad-scientist.ico"  width="16" height="16">multi-arch build</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="http://make.mad-scientist.net/papers/advanced-auto-dependency-generation/" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/mad-scientist.ico"  width="16" height="16">Advanced Autodependency</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="http://make.mad-scientist.net/papers/rules-of-makefiles/#rule1" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/mad-scientist.ico"  width="16" height="16">Rules</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="http://make.mad-scientist.net/" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/mad-scientist.ico"  width="16" height="16">GNU make</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://www.gnu.org/software/make/manual/html_node/index.html#Top" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/GNU.ico"  width="16" height="16">GNU make</a>&nbsp;|&nbsp;
<a href="https://www.gnu.org/software/make/manual/html_node/Multiple-Rules.html#Multiple-Rules" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/GNU.ico"  width="16" height="16">Multiple Rules</a>&nbsp;|&nbsp;
<hr> <B>Django</B>&nbsp;:&nbsp;
<a href="https://django.readthedocs.io/en/latest/releases/1.7.html#standalone-scripts" target="_blank"><img src="file:/home/gilhad/startpage/none.ico"  width="16" height="16">standalone-scripts</a>&nbsp;|&nbsp;</td>
</tr>


</table>

</body>
</html>

Jo jo :-D Dá se to editovat v každém texťáku, struktura jednoduchá, vyparsovat se to taky dá triviálně, stejně jako nad tím aatomatizovat různé operace, zobrazí to každý prohlížeč, včetně prehistorických i ultramoderních, ale on stačí i ten texťák, celkem nepatrný overhead při psaní, přenositelné mezi systémy, přerovnat se to dá snadno, můžeš tam dát i tlačíka pro přihlášení nebo pro otevření příslušné tabulky s řadou parametrů, pokud je to nebere z URL, snadno si to můžeš ostylovat do svého vzhledu, pokud potom toužíš a nemusíš nic instalovat, řešit složitě kompatibilitu verzí, exporty a importy, zálohování triviální, možnost libovolných komentářů (i grafických, strukturovaných, ...) ... no která aplikace tohle má?

A pro seznam odkazů ideální, nepotřebuješ žádné složité opičarny okolo a obrazovku to využije líp než nějaké proklikávací seznamy. Z lokálu se to načte okamžitě i bez připojení. Prostě v jednoduchosti je síla :-D

O tom som nehovoril, ale o tom jak je ten kód hnusný... používať &nbsp; na odsadzovanie, zarovnávanie a pod. je morálne ilegálne. A použitie zastaralých width/height attribútov namiesto normálneho CSS, čo by ti inak ušetrilo mnoho námahy, lebo by si to nemusel opakovať ako cvok pre každý link je proste fakt humus... O iných veciach ani nejdem hovoriť... btw. kto dnes ešte používa HTML4? Ešte dobre že si nepoužil tabuľkový layout alebo nebodaj framesety. Mi to príde ako keby si to robil podľa tutoriálu z roku 2005.

Vzhledem k tomu, že jsem teď narychlo v zálohách našel verzi z roku 2003, ve které byly některé položky škrtnuté, protože přestaly existovat, tak ten počátek musí být ještě mnohem starší a protože to funguje jak má, nebyl důvod to předělávat, jen doplňovat. HTML5 přišlo nejmíň o nějakých 10 let později a nebyl důvod to předělávat, když to správně pobraly i nové verze prohlížečů. Ono to správně pobere i letošní FF a patrně i všechny ostatní.

co se &nbsp; týče, tak současné doporučení zní asi takto
https://www.w3schools.com/html/html_entities.asp

A commonly used entity in HTML is the non-breaking space: &nbsp;

A non-breaking space is a space that will not break into a new line.

Two words separated by a non-breaking space will stick together (not break into a new line). This is handy when breaking the words might be disruptive.

Pokud toto tvrdí standard dodnes, tak nevidím důvod, proč to nepoužít, když potřebuju aby mi oddělovač | nepřepadnul na další řádek a byl spolehlivě odsazený jak od odkazu pře ním, tak za ním. Určitě to asi jde udělat nějakou krkolomnou konstrukcí v CSS, která by patrně v různých prohlížečích (od roku 2003 dodnes) fungovala místy nějak jinak, nebo dokonce nějakým nesmyslným javascriptovým frameworkem, který je úplně na nic, když je proto všeobecně používán znak tvrdé mezery, který dělá přesně to, co má. A tato idea tu byla běžně rozšířená už v 90-tých letech a je podporovaná pro tento účel dodnes.

Ale klidně se pochlub, jak bys ty zařídil, aby jednotlivé odkazy měly mezi sebou svislítko, od obou oddělené mezerou, které by nepřetékalo na další řádek, ale drželo se odkazu před sebou.

width a height by šlo nastavit v CSS, akorát to nefungovalo u všech prohlížečů stejně a pak bych tam musel stejně dopisovat třídy, protože taky nemám všechny ikonky v odkazech stejně velké (a mám pro to své důvody) a naopak ty obrázky z těch site taky lezou v různých velikostech. Námahy by mi to moc neušetřílo, protože to nepíšu celé pokaždé znovu, ale buď kopíruju a edituju řádek, pokud to tam cpu ručně, nebo prostě generuju, když to tam cpu nějakým z nástrojů

Co se layoutu týče, tak sis mohl všimnout, že to je logicky tabulka, protože to je nejjednodušší způsob, jak mít data organizovaná ve sloupcích a řádcích. Asi by se to dalo nějak nasimulovat přez nějaké divy a jiné zázraky, ale nevidím k tomu žádný rozumný důvod. Ale můžeš zkusit nějaký uvést, rád si ho přečtu.

----

Na druhou stranu, pokud by s tím někdo chtěl začít teď, tak si to může navrhnout jinak a moderněji, pokud se s tím bude chtít camrat. Důležitá je ta myšlenka, že odkazy na (převážně) webová stránky lze velice snadno skladovat ve formě webové stránky na lokálu.
A protože lidi jsou různí, tak pro ty líné (či neznalé) jsem sem hodil jednoduchou šablonu, kterou stačí rozkopírovat a narvat tam svoje odkazy.

Pardon za mystifikaci, ten novej Firefox je tak debilni, ze jsem ho radeji prestal pouzivat, takze jsem si to nepamatoval dobre.

Domovskou stranku lze nastavit na lokalni html soubor, ale "novy panel" nelze nastavit na lokalni html soubor ani na svou domovskou stranku, tudiz se to pak neda pouzivat - proste debilni Firefox. :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru