Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ako zakazat prechod na windows 11

Mám na teba otázku.

Na základe tvojho príspevku som rovno prešiel na Insider a nainštaloval Windows 11. Som spokojný, je to len premaľovaná 10. Nepáčia sa mi oblé rohy, tie ostré v 10 boli dokonalé. Je to moja osobná preferencia, takže ignorujem. Tasbar som zarovnal vľavo, nech to vyzerá normálne, ale opäť len moja preferencia, takže nevadí. Lenže:

Od čias Windows XP som používal Panel nástrojov vytvorený z adresára, ktorý obsahoval LNK súbory. Ten som pripol vľavo a dal som automaticky schovávať. Ak som chcel nejakú aplikáciu spustiť, klikol som v paneli a bolo. Menu Štart som teda prestal používať úplne. Výhoda bola, že som po čistej inštalácii a nastavení tohto panelu mohol okamžite spúšťať všetky aplikácie a nebolo treba nič iné nastavovať (používam Portable Platform s nainštalovanými portable aplikáciami).

Vo Window 7 ale už Panel nástrojov nebolo možné pripnúť tak ako som to robil vo Windows XP a vo Viste, tak som ho pripínal na Taskbar a v podstate to plnilo tú istú funkciu. Po inštalácii Windows 11 panel zmizol a zistil som, že Windows 11 niečo také už nepodporuje. Google mlčí a ja som bez panela.

Moja otázka teda je: Skutočne Panel nájstrojov už v Windows 11 na Taskbar nedostanem? Neexistuje nejaká náhrada? Pre mňa to bolo niečo ako Total Commander. Bez toho ani na krok, lebo prieskumník za veľa nestál.

A aby to neznelo ako plač nad rozliatym mliekom, tak ešte niečo:
- na Windows 11 skôr či neskôr prejdeme všetci, takže riešim problém, ktorý by som tak či tak jedného dňa riešil
- mám zhruba na 80 % rozpracovanú aplikáciu, ktorá plní rovnaký účel, len som jej vývoj pozastavil, lebo situácia okolo Windows 7 a Panelov nástrojov mi vyhovovala (presnejšie, časom som si zvykol, že to na ľavú stranu obrazovky už nedostanem ako vo Viste), no ale teraz ten vývoj opäť spustím (boli s ňou nejaké problémy, ale to už poriešim na Lazarus fóre)

Mimochodom, otázka od veci, skúšal si Lazarus, prípadne aký máš naň názor?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny