Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zákl. deska na homemade NAS - ASRock nebo MSI?

Na tuto cinost je hlavne problém sehnat korektní zakladní desku s vystupem HDMI 2.* pro IGP/API, jelikoz vetsina jsou jen HDMI 1.4 kde budes mit problem s rozlisenim 4K@60Hz a v lepsim pripade budes v 2160p omezen jen na 24Hz.
Display port je v tomto pripade nekdy spise problemovy a zalezi na urcite podpore CPU a samotne desky.
Na tve pozadavky nema cenu kupovat neco extra vykoneho, stacilo by i CPU s 2C/4TH.

Samotne CPU bych zvolil posledni Gen IGP Xe od Intel s podporou Dolby Vision/HDR 12bit, VP2 HDR pro Youtube, chroma subsampling YCbCr 444 + lepsi podpora (transcoding) pro media server jako v pripade jako Plex nebo Emby.
Doma to mam vyreseno tak, ze mam NAS na CPU ARM (~100$ jede mi na tom server, Qtorrent, etc ) + prehravac multimedialni prehravac zvlast ktery funguje i jako SMB 3.* server : Dune HD Pro Vision 4K Solo
Hlavne podporuje prakticky vsechny dostupne formaty Audio/Video tak jako i HDR10+ nebo DolbyVison a Dolby Atmos a jako jedine zarizeni ktere jsou na zaklade CPU Realtek RTD1619DR umi kuprikladu prevest kartografii z SDR 8Bit → 12Bit Dolby Vision nebo prevest HDR → SDR, podpora Widewine L1. Ma i misto na vlozeni 3.5 HDD az do 16T.
Ale jestli mas jen obycejnou TV, tak je takovy material zbytecny.

PS: Jinak velmi korektni alternativou je i ODROID-H2+ s 2 x 2.5GB LAN, HDMI 2.0 s podporou rozliseni az 4K@60Hz, ale jen kdyz nepotrebujes zapojovat 4xHDD. Jednu dobu jsem ho pouzival a s 2XHDD po 4T + 265Gb NVMe pro interni uloziste a OS a na domaci vyuziti jsem se omezny necitil.
Zalezi jestli chces zarizeni zamero spis na NAS, nebo multimedialni centrum a prehravac 4K.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny