Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win10 - Systém prestáva reagovať na myš a klavesnicu

Skúšal som rady z youtube ako získať zadarmo win 11 a nainštalovať ho na počítať. Týpek tam mal rovnaký počítač ako mám doma ja teda z doskou Z87-K. Poradil tam konverktovať režim MBR na GPT režim. Konverktoval som to cez príkazový riadok z administrátorskými oprávneniami:

mbr2gpt /allowFullOS /Validate

a

mbr2gpt /allowFullOS /convert

Reštarotval som a v biose som prepol Legaci režim na UEFI režim aby som sa pokúsil spustiť security boot. Teraz mám problém, že spustím win 10. To funguje 10 - 20 min a potom prestane reagovať na príkazy myš a klávesnica. Pomôže len tlačítko reset a potom znova. V čom môže byť problém?

Předmět Autor Datum
Stahni Media creator tool od MS, nech di vytvorit aktualni ISO. to pak kliknutim namapuj (pripadne I…
Jan Fiala 16.09.2021 15:06
Jan Fiala
V čem může být problém? V tom, že sis to dobrovolně sám rozdrbal. Takové věci se přece nezkouší na v…
host 16.09.2021 15:39
host
Predpokladám: klávesnica a myš sú USB. Do akých USB zapojené? USB 3, alebo USB 2. Pokiaľ ti to robí…
yYy 16.09.2021 17:22
yYy
K obdobným pokusom sa vždy vyrobí Image, bitová záloha aktívneho a primárneho oddielu niekde bokom.… poslední
Nuda 16.09.2021 17:44
Nuda

Predpokladám: klávesnica a myš sú USB. Do akých USB zapojené? USB 3, alebo USB 2. Pokiaľ ti to robí v pravidelných intervaloch (píšeš 10-20 min. od nábehu OS) - pozri sa na nastavenia USB, či náhodou nemáš niečo nastavené, aby sa USB vypínalo, prípadne USB drivery - ak ti ich tam napchal samotný M$ pri aktualizácii - je odporúčané nainštalovať USB drivery od výrobcu dosky - ti tam robia bordel.
Po každom resete totiž sa ovládače načítajú a ten "čas" sa znova spustí do vypnutia USB portov.

K obdobným pokusom sa vždy vyrobí Image, bitová záloha aktívneho a primárneho oddielu niekde bokom. Pred obnovou sa prepneš v Biose do zvoleného stavu, resp. solídny backupper tieto úkony zvládne počas obnovy.

Toto si nevykonal, nuž ťa neminie čistá inštalácia desiny.

Na nete existuje more návodov k fixnutiu, repair zvádzača, bootsektorov, bootmgr na aktívnom oddiele s príkazmi, opravou nultého sektora z externého, bútovacieho média ISO Windows. Chce to ovládať príkazový riadok. Zrejme ťažký oriešok bude zvládnuť diskpart.exe, aby sa zadarilo.
----------------------------------------
Hoc sa jedná o W11, nemusí tento produkt predstavovať skutočnú, finálnu verziu OS W11. MS testuje na "preskinovanej" desine možné problémy.

I keď sa snažia veľkou záplatou jedenástky po inštalácii z ISO, navodiť u nedočkavých šťastlivcov z radov inštalátorov dojem W11, ako maľovanej.

Upravili Registre (by som povedal zamiešali karty prevexlovaním stavcov v chrbtici Windows), záplaty v C:\Windows\SoftwareDistribution zašili do iných zložiek, ale jedenástka to nie je. Na tú si počkaj na jar 2022. Jesenná, októbrová 2021 W11, bude predstavovať ako obvykle mätež k zaručene nutným opravám systému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru