Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Windows na nový SSD

Zdravíčko,
už se tu s tím peru pár hodin a nedaří se mi tak třeba někdo poradí.
Koupil jsem si nový M.2 SSD disk (Samsung SSD 980 1TB MZ-V8V1T0BW)

Chtěl bych na něj dát windows, nejprve jsem myslel, že na něj naklonuji svůj starý SSD na kterém mám windows. Ale bez úspěchu, sice se to pěkně naklonuje, ale potom nejde spustit - v BIOSu ho vůbec nikde nemám(ve windowsu ho pak vidím a jde s ním normálně pracovat) ale i když je naklonovaný a odpojím stávající SSD kde mám windows tak se nespustí, PC se tváří jakoby tam žádný disk nebyl.

Tak jsem zkusil další možnost a to nabootovat přes USB a opět podobný problém, instalace windows se spustí, první fáze instalace normálně proběhne a na disk se windows nainstaluje, po instalaci se PC restartuje a opět začne bootovat instalaci z USB....
Pokud bootovací USB vyndám aby byl v PC jen ten disk kde je čerstvě nainstalovaný windows tak se PC tváří jakoby tam žádný disk nebyl a nenaběhne, teda naběhne ale píše tam že chybí něco startnsl nebo jak... zkrátka jakoby byl PC bez disku.

Zkoušel jsem i resetovat nastavení BIOSU, ale žádná změna.

Poradil by někdo? Nesnažím se třeba o nemožné? Že na tomto disku nemůže být windows v této základní desce? (MSI Z97 Gaming 3)

Předem moc děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je otázka, zda to umí boot z M.2. Možná to chce novější UEFI. Taky se to M.2 nejspíš sdílí s nějakým… poslední
dsa 18.09.2021 08:32
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru