Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vysielačka

Pokud chce normální vysílačku pro spojení se světem, je to bohužel stále stejné, jaké to bylo v minulosti (předpokládám, že i na slovensku). Možná snad jen na to nemusí dávat dobrovzdání Svazarm a podobné organizace. Prostě vysílání do étheru je stále privilegovaná činnost, která rozhodně neni dostupná každému. Osobně ani nechápu motivaci se o získání licence snažit, zvlášť dneska v době internetu; jo ještě tak před 40 lety byla možná lákavá vidina spojení se světem.

Něco jiného jsou CB tedy občanské radiostanice, kde je jenom ohlašovací povinnost, ale nic víc. A jsou samozřejmě jistá omezení, o čem lze povídat, v zásadě podobná.

Pak existují nějaké ty "walkie-tolkie" (za stovku nebo několik stovek) které jsou v nelicencovaných pásmech s omezeným výkonem (a dosahem) a tam snad neni potřeba nic ani to ohlášení. Dosah ale maji, no když řeknu kilometr, možná přehánim.

Rozhodně to neni na poslouchání policajtů, na to jsou spíš nějaká SDR (software defined radio) a navíc myslím, že policajti maji komunikaci šifrovanou, takže opravdu nestačí jenom přeladit tranzistorák, jako tomu bylo v minulosti.

Pirátské vysílání patří pořád k závažným zločinům, za které jsou velmi tvrdé postihy. Tak jako jakýkoliv jiný politický zločin, je to vážnější než vražda a tomu odpovídaji tresty.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny