Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Môže fáza na kolíku poškodiť elektroniku?

Ahojte,

Mám tu situáciu, Intrák, rozjebané zásuvky, aneb fáza na kolíku aspoň keď tu bol údržbár a opravoval hovoril že tam nemám nič pripájať, ale na izbe je nedostatok zásuviek, a viem že v prípade poruchy spotrebiča to je nebezpečné, a zároveň tu praská v stene drôt, ale keďže tu nie je dostatok zásuviek a nechcem dávať už štvrtú predlžovačku do toho "vlaku" troch predlžovačiek, tak je tu jednoduchá otázka či to môže poškodiť elektroniku... ak by začala horieť stena to ma netrápi, je to majetok Internátu, ale hlavne mi ide o elektroniku.

Dík za odpoveď

Řešení:

Jo muze te to klepnout ale neboj se, elekronice se nic nestane.

OT:
Je divné, že to "údržbár" neopravil - stačilo len v zásuvke prehodiť káble na správne miesto a bolo by to OK. Ale asi tam majú len "papierových údržbárov", ktorí možno ani klinec nevedia zatĺcť do dreva.
Oznám to vedeniu internátu, že si ohlásil chybu, údržbár to neopravil a tázo zásuvka je životu nebezpečná - fáza na kolíku, môže sa kolíka kedykoľvek kdokoľvek nechtiac dotknúť a je priekak je na svete. Kto bude za toto zodpovedný? V prvom rade internát, v druhom rade údržbár, ktorý nahlásenú chybu neodstránil. A ak by (nedaj bože) došlo k vážnejšiemu - tak internát sa nedoplatí!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neda mi, pripojim sa. Strucne: panelak, hlinik, "fazovka" tuzkova z roku pana (asi 50 rokov) na koli… poslední
Jufo 23.09.2021 15:45
Jufo

Neda mi, pripojim sa.
Strucne: panelak, hlinik, "fazovka" tuzkova z roku pana (asi 50 rokov) na koliku mierne blika (nesvieti na plno).

1) ked zoberem zodpovedny merak, tak medzi "kolikom" a nulakom ziadne napetie - zeby indukcia na vedeni?

2) ked pripojim do danej zasuvky dvoukolíkovou zástrčku (ako pise jirka44 , 23.09.2021), aj s malym odberom -nabijacka),
tak na "koliku" uz ani stara fazovka ani neblikne.

3) ked je ale plna faza na koliku, tak naozaj pozor. Trojkolikova zástrčka a kovova skrina PC, moze byt nebezpecna kombinacia.

Zalezi, kto meral a ako meral.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru