Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MacBook Air A1370

Dobrý den,
pokusím se Vám popsat problém který řeším ale jsem v koncích, MacBook mám po prvé v ruce ale snažím se ho zprovoznit(je to pro důchodce z rodiny).
Např. problém s google chrome, neotevírají se stránky jako novinky.cz a seznam.cz( ale funguje tam centrum.cz, internetem to není na stejné Wi-Fi mám více zařízení.
Když zapnu google crhome v liště mě to napíše

Google chrome se v tomto počítači již nebude aktualizovat, protože systémy Mac OS X 10.6,10.7 a 10.8 již nejsou podporovány.

Prohlížeč safari nenajde vůbec nic.
Nové aktualizace systému mě nenaleze takže předpokládám že tento mac už není prostě podporován, jsou nějáké možnosti jak MacBook využívat bez problémů ? Např manualně stáhnout aktualizovat OS, nebo pokud to půjde nainstalovat Windows ?

Díky moc, nemám zkušenosti s MacBookem, děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak máš macOS 10.6.8,treba z Apple store stiahnuť El Capitan a upgradovať,z neho sa dá potom ísť vyšš…
audax mobile 03.10.2021 16:16
audax mobile
Dobrý den, děkuji za radu. Stáhl jsem El Capitan a nepomohlo to, bohužel recovery mod k reinstalaci…
Roman93 04.10.2021 15:52
Roman93
Niekedy treba upraviť systémové dátum na rok,v ktorom bol vydaný daný inštalovaný os,aby EFI bios ne… poslední
audax mobile 05.10.2021 22:38
audax mobile

Ak máš macOS 10.6.8,treba z Apple store stiahnuť El Capitan a upgradovať,z neho sa dá potom ísť vyššie ,neinštalujú nič iné, okrem El Capitan,lebo tam už nedáš nič iné,zostane len možnosť komplet čistá inštalácia 10.6.8 bez zachovania predošlej verzie a potom znovu upgrade na El Capitan….

Dobrý den, děkuji za radu.
Stáhl jsem El Capitan a nepomohlo to, bohužel recovery mod k reinstalaci MacBook Air A1370 nepodporuje, je nějáká jiná možnost k reinstalaci systému ?
Dočetl jsem se že k macu by mělo být instalační CD systému (zde není CD/DVD rom tak předpokládám nějáké USB či něco podobného, ale to nemám)

Niekedy treba upraviť systémové dátum na rok,v ktorom bol vydaný daný inštalovaný os,aby EFI bios nezablokoval inštaláciu kvôli vypršaným systémovým certifikátom….je to častá chyba,kvôli ktorej zlyhá korektná inštalácia macOS,ak sa rozbehne inštalácia,treba zvoliť inštaláciu bez zachovania starej verzie,macOS nemá žiadny recovery mód,to nieje Windows,posledné inštalačné DVD sa dodávalo len k verziám snow leopard/snow leopard server,novšie os boli len ako combo update /full systém package zdarma na Apple supporte ako download,alebo v Apple store,usb disky s full verziou boli predávané výlučne v USA …

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru