Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa Windows 11 - má zmysel prechádzať už teraz z Windows 10?

No, máš tu hned několik faktorů:
- půjde ti nový spolehlivě na starém HW, nebo budeš muset kupovat nový HW?
- a naopak, funguje ti starý HW k tvojí spokojenosti, nebo už stejně chceš kupovat nový? (protože je starý pomalý, poslední dobou nespolehlivý, nebo dokonce přestal fungovat ...)
- bude podporovat všechny periferie, které používáš, nebo budeš muset kupovat nové periferie? (jo, viděl jsem věci s prehistorickými systémy, protože ovládaná zařízení byla řádově dražší, než ten počítač k nim, nebo měla parametry, které už se nedají (snadno) pořídit - a nové systémy už pro ně neměly ovladače/nechodily na nich originální programy)
- máš periferie, které bys rád ovládal a starý systém to neumí, nebo jen omezeně?
- přinese ti to nějaké jasné výhody, nebo budeš místo starých známých problémů se známými hacky muset řešit sadu nových, na které ještě hacky neznáš?
- půjdou ti na novém všechny často používané programy minimálně stejně dobře jako na starém? (zase jsem viděl u řady programů, že novější verze měla ořezané důležité/používané funkce, ale zato přinášela inovované a výrazně horší UI. Nebo rovnou na nové verzi OS už vůbec nejela.)

- zrovna u MS jsem viděl celkem často, že nová verze potřebovala doladit přez několik servispacků/updatů/... než vychytali porodní bolesti

Jinak OS skutečně beru spíš jako <strike>auto</strike> platformu, které mi umožní spouštět (a psát a ladit) aplikace, používat nejrůznější periferie k řešení mých problémů, než jako cíl sám o sobě.
Ale chápu, že jsou lidi, kteří mají jiný přístup a musí mít vždy tu nejnovější verzi jako znak prestiže, ačkoli na ní využívají to samý, co na celé řadě verzí předchozích, přičemž i tam to byl jen zlomek nabízených možností. I když ti se vyskytují spíš okolí Applu, módních hadrů a v podobných oblastech.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny