Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vzdálené sdílení dat mezi dvěma PC

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jakým způsobem je možné sdílet soubory na netu. S kamarádem pracujeme na jednom projektu, každý z nás má nějaké úkoly a zatím si aktualizace např. exelových souborů přeposíláme mailem. Napadlo nás, připojit k WIFI routeru USB ext. disk na který bychom se mohli oba dva připojit a tak sdílet data, aktualizovat atd. Jakým způsobem to provést? David

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vezmeš USB disk, kabel, připojíš do neznámého routeru, nastavíš v neznámém systému neznámého routeru…
touchwood 04.10.2008 13:29
touchwood
Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, t…
OXYGEN 07.10.2008 18:59
OXYGEN
ten disk je samozrejme podminka ( uvedeny WD mybook je sitovy, takze se pripojuje Sitovym kabelem )…
JR_Ewing 07.10.2008 19:04
JR_Ewing
Díky, takže to znamená koupit nový router, k němu externí HDD, do routeru nahrát nějaký software a j…
OXYGEN 07.10.2008 19:35
OXYGEN
:-) zas tak jednoduche neni :-) pokud neovladas, muzes si udelat peknou bezpecnosti diru. Stav by m… nový
JR_Ewing 07.10.2008 19:44
JR_Ewing
Já myslím, že vzhledem k Vašim znalostem a potřebám by bylo nejlepší využít nějaké úložiště na inter… nový
jbo 08.10.2008 10:57
jbo
TeamViewer, jednodušší to být nemůže. poslední
MaSo 08.10.2008 11:02
MaSo

Zdravím, ještě jednou díky za info, ale asi to tak jednoduché nebude. Jsem jen prostý uživatel PC, takže ne vše mi je jasný ;-) Můj kamarád je připojen přes společnost Starnet (rozvod WIFI po celém bytovém domě kabelem). V bytě má wifi router D-Link DI-524 Wireless 802.11b/g (11/54Mbps). Já jsem taktéž v jiném domě připojen přes společný WIFI net přes společnost Starnet. Chceme se vyhnout tomu, aby jeden z nás musel mít kvůli přístupu dat pernamentné puštěný PC. Proto nás napadlo, zda by bylo řešením připojit externí LAN HDD přímo na wifi router. Patrně by se k tomu hodil USB HDD My Book od Western Digital. Když jsem se ale na tento HDD ptal v obchodě a ptal se zda to vyhovuje našemu požadavku, tvrdili mi, že je lepší si na jednom PC zřídit VPN server, takže by musel např. PC u mého kamaráda být neustále zapnutý abych měl k datům přístup a tomu se právě chceme vyhnout. Tak teď opravdu nevím... Pokud by jste měl nějaké řešení, budu Vám velmi vděčný. D.

ten disk je samozrejme podminka ( uvedeny WD mybook je sitovy, takze se pripojuje Sitovym kabelem ) aby si mel uloziste bez pocitace. Pokud mate oba ( nebo alespon jeden z vas ) verejnou adresu, tak po vymene routru za Asus WL 500GP a nahrani napriklad ( XWRT ) nebo podobneho alternativniho firmware, muzete nastavit VPN spojeni mezi nimi a propojit vase site. Jak moc zalezi na tom, jak se nastavi pravidla na firewallu. Muze byt pristup k disku, muze byt pristup do cele site.

:-) zas tak jednoduche neni :-) pokud neovladas, muzes si udelat peknou bezpecnosti diru.

Stav by mel vypadat asi takto:

tvujpc-\
disk-----Router-----INTERNET----- -Router--KamosuvPC
__________---------VPNTUNEL --------

VPN tunel je sifrovany a nikdo a funguje jako bys mezi temi routry propojil primo kabel. Nastavi se na obou koncich a kdyz firewall nastavime na uplnou volnost z a do tunelu, tak tvuj kamarad pingne a dostane se na tvoje PC i na disk a taktez obracene. Nebude dostupny z jakehokoli PC, pouze z jakehokoli PC z techto dvou siti. Ale pozor, rychlost upload ( pokud nemate symetrickou linku ) bude rozhodujicim faktorem rychlosti celeho reseni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru