Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč miluji Microsoft a na co přejít z MS SBS 2003

Za téměř 17 let, co jsem v privátu, jsem do produktů MS vrazil řádově statisíce korun českých (jsem mj. vlastníkem legálních Windows 3.0).

Asi před dvěma roky jsem se rozhodl pro Small Business Server 2003 (Standard v krabici). Učinil jsem tak zejména kvůli Exchange Serveru, Outlooku pro všechny stanice a možnosti provozovat vlastní FTP a SQL Express. K tomu jsem zásadně inovoval HW.

Když teď vyšel nový Small Business Server 2008, jako vždy jsem předpokládal, že budu upgradeovat. Jenže člověk míní a Microsft mění, neboť:

- stanice nebudou mít Outlook
- stanice nemohou mít Windows XP Home, jen XP Prof. nebo Vista
- nový integrovaný Exchange Server 2007 poběží pouze na 64bitové platformě
- upgrade přístupových licencí SBS CAL na verzi 2008 není možný, pokud nemáte tzv. Software Assurance (kterou však lze koupit jen současně se SW)

Za této situace mám pocit, že kdybych si koupil nový SBS 2008 za plnou cenu (a určitě to bude rána), tak zase budu dělat Microsoftu rybu. Tudíž bych se Vás chtěl zeptat, jaké mám zvolit řešení, abych ty SBS nahradil. Požadavky by měly více méně odpovídat tomu, co mi dosud SBS 2003 nabízely, tedy něco jako Exchange server, obdobu Outlooku i pro stanice, FTP a SQL server.

Zřejmě to bude muset být na bázi Linuxu a nejvíc se bojím, že přijdu o možnost synchronizace PDA s Windows mobile se serverem.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny