Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem i9 9900K + GTX 1060 a 500W zdroj

Geekbench 5 neznam. Kazdopadne u techto procesoru, pokud chces mit realne srovnani, ktere te nejspis zajima, budes procesor pouzivat i na skutecne aplikace, ne jen na benchmarky, potrebujes dlouhy test. V kratkem testu ti muze deska udelat 12% rozdil, u dlouheho testu to muze byt mnohem mene.

Potom bude mnohem dulezitejsi teplota a casy pro TDP v boostu. Klidne se muze stat, ze u kratkeho testu jsi s horsi vybavou od 12% niz, u dlouheho testu dojde k omezeni pres maximalni TDP v definovanych casech a ty budes jen treba 3% pod maximem. Druha dulezita vec je chlazeni a nejsem si jist, ze jsi zvolil uplne nejlepe. Zase, mas tam definovane teploty a po jejich dosazeni procesor sam respektive ve spolupraci s OS zacne prokladat zatez nulovyma instrukcema, cimz to ochlazuje a snizuje vykon.
Pokud jsi ale celkove spokojen a do chladice jsi investovat vic nechtel, tak asi ok. Maximalne jeste pokoukni, jak na tom jsi za chladicem s vyfukem ze skrine. Pokud se ti zahreje prostor ve skrini, nemuze to dal ucinne ochlazovat, takze na vyfouknuti tepleho vzduchu ze skrine take zalezi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny