Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem i9 9900K + GTX 1060 a 500W zdroj

Tak v pruvanu mit problem nebudes, skrin ok. Dal bych si pozor, abys mel podobny pruchod vzduchu v cele trojici ventilatoru, teda na chladici vepredu, na chladici vzadu a vzadu na skrini. Predni chladic ti musi cpat vzduch do chladice, zaroven ti ten proudici vzduch bude sam od sebe pomahat tocit zadnim ventilatorem na chladici, kterym vzduch vyfukujes ven, tudiz krivku pruchodu tam davam o trosku s nizsima otazkama, proste ve vysledku by dva idealne stejne ventilatory mely tocit stejne, vzduch se nebude nikde tristit, kdyz by tocil zadni ventilator mene a nebude ani schazet. Muze byt, ze ma nekdo na oba procesorove ventilatory jen jeden konektor na desce, potom budou dva stejne ventilatory tocit stejne, coz je take v poradku.

Naopak mezi zadnim ventilatorem na chladici a ventilatorem na skrini vzadu je nejake misto, takze vzduch muze jit i jinam nez ven ze skrine, proto tim ventilatorem tocim o neco vice, aby maximum vzduchu vychazejiciho z procesoru pochytal.

Ventilator nahore na skrini proud vzduchu narusuje, je neefektivni. Take ho tam mam, ale tocim ho na minimalni otacky, jen aby do skrine ze zhora nepadal prach. To samozrejme plati jen do urcite teploty, kdyz mas na procesoru dejme tomu pres 70 stupnu, ten vyvin tepla zacne byt tak velky, ze muzes na maximum zapojit i tenhle horni ventilator a zvysit mu otacky tak, aby i on pomahal s ohratym vzduchem ven. Chce si to s tim pohrat, nastavit si idealni otacky a teploty bez zateze a se zatezi, pres Prime 95 muzes procesor zatezovat, pozorovat otacky ventilatoru a teplotu a upravovat to tak, aby to bylo efektivni.

MX-4 je kvalitni pasta, nepotrebujes lepsi. Sam davam obycejnejsi pasty, rozdily jsou minimalni. Znamy ale dava Thermal Grizzly, pastu na bazi tekuteho kovu, rika, ze u te to preci nejaky ten stupen udela, ale je to nanaseni pry slozitejsi, ja to nepouzil, nevim. U zraveho i9-9900K o tom mozna ma smysl uvazovat. Hlavne ale co se tyka pasty, tak mene znamena vice a naneseni opravdu optimalniho mnozstvi udela vetsi rozdil ve stupnich nez udela rozdil v kvalite past, pokud neni idealne nanesena.

To nevim, ja bych to radeji casto neriskoval a snazil se teplotni pojistce vyhnout. Urcite bych si to ja nastavil tak, aby procesor neprekracoval 90 stupnu. Ikdyz je max 100, tak bude stejne zkracovat zivotnost a jeste nejakou dobu chces, aby fungoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny