Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 11 - píše chip TPM nenalezen na desce MSI B360M Mortar

Ano, mám Windows 11 na nepodporovaném i7 6700K, deska bez TPM 2.0, nemám Secure boot. Obešel jsem kontroly při updatu, všechno funguje bezchybně, zatím nevnímám ve spojení s tím cokoli negativního. Uvidíme, co aktualizace do budoucna.
Jinak systém se mi vcelku líbí, názorem jsem tak někde uprostřed. Nevidím důvod se do něj hnát za každou cenu a kupovat kvůli tomu novou půlku počítače. Na druhou stranu taky nevidím důvod, proč tě brzdit a odrazovat, pokud to neříká výrobce počítače (AMD má problém s propadem výkonu, tuším, že Dellu dokáže upgrade udělat z počítače cihlu a radí počkat). Instaloval jsem ho částečně ze zvědavosti, částečně z důvodu vývoje aplikace. Lidi, u kterých naše aplikace funguje, začínají Windows 11 instalovat a aplikace na nich musí spolehlivě fungovat. Funguje mi všechno, co mi fungovalo pod 10, většina aplikací (zatím včetně naší) ho detekuje jako Windows 10, jedu na ovladačích pro 10. Má hezčí kulatější okna, moderně trochu plýtvá místem (řádkování 1,5 ve správci souborů, velké mezery mezi ikonami ve startu), celkově je víc ucelený směrem k "modernímu" vzhledu, na méně místech, než ve Windows 10, vyskakují roky zapomenuté nabídky z dob XP/Vista/7.
Negativní body mám zatím dva a to dost zásadní, oba se týkají systémové lišty:
- Nabídka Start, po novu "Úvodní obrazovka", obsahuje připnuté zástupce programů a "Doporučené" soubory. Ty doporučené soubory zabírají půlku nabídky, nejdou úplně skrýt a je to věčný boj mezi mnou a systémem. Něco si tam připnu, do toho mi systém míchá, co si on myslí, že nutně potřebuju vidět, když mu ty jeho nápady odepnu z nabídky, hodí tam jiné. Nenašel sem volbu "tady si hraju já, nic nedoporučuj". Stačí třeba zeditovat konfigurační soubor a šup, už tam je, protože je to přece dokument a psal jsem do něj, tak ho chci určitě vidět.
- Lišta se zarovnává na střed, zvykl jsem si za minutu, vůbec mi tak nevadí. Možná proto, že mám i Mac. Pro staromilce jde zarovnat doleva. Jenže v 10 šlo ještě vybrat malé ikony, neseskupovat, zobrazit včetně názvu a chovalo se to pak jako lišta z XP. Sám jsem měl kompromis - moderní čtverečky, ale neseskupované. Tři okna Chromu = 3 čtverečky Chromu. Ve Windows 11 někoho napadlo, že všechny ty možnosti úprav půjdou pryč, takže je tam akorát default "čtverce, seskupovat", nejde s tím hnout a můžu si jen vybrat, jestli chci čtverce z prostředka, nebo od levé hrany obrazovky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny