Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr "poloprofi" fotoaparátu

Ahoj,

pro manželku sháním nový fotoaparát, ale máme problém s tím, co vybrat. Situace je asi taková, že manželka si focením přivydělává aktuálně při mateřské a výhledově by se focením ráda živila - jsou to zejména portréty, narozeninové focení, vánoční atp. Nicméně v současné době je ten budget omezený a volby jako Nikon D780 jsou mimo finanční možnosti. V současné době používá levnou zrcadlovku řady D3xxx s tím, že má základní portrétní objektiv NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR. Uvažujeme tak o zakoupení těla Nikonu D750 s tím, že do lepšího skla by se investovalo třeba za pár měsíců. Těch 35 000 Kč je tak současný budget na fotoaparát. Nicméně otevírá se otázka, zda nekoupit nějaké bezzrcadlo, jako je třeba Sony Alpha A7 Mark II + portrétní objektiv? Případně něco jako Nikon Z50 nebo něco od Canonu?

Je to dostatečné, aby s tím šlo v budoucích letech profesionálně fotit po čas, než se našetří na něco, jako je třeba zmiňovaná D780, případně jiný vyšší fotoaparát?

Moc děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Používať half frame objektívy na full frame zrkadlovke a la nikon D500/750/850 je trošku cesta späť,… poslední
audax mobile 14.10.2021 10:46
audax mobile

Používať half frame objektívy na full frame zrkadlovke a la nikon D500/750/850 je trošku cesta späť,nákupom nikon z50 si vôbec nepomôžete,je na úrovni toho,čo už máte ,jediná výhoda je to,že je to bezzrkadlovka….čo by fotenie niekam posunulo je nákup nikon6/nikon 6II +tfz adaptér ,to by sa zmestilo do rozpočtu a cez tfz adaptér sa dá použiť stavajúci objektív /objektívy,resp.umožní použiť akýkoľvek výpredajovými objektív s bajonetom F,a tých je vo fotopredajniach hromada,či už akciové výpredaje alebo komisionálne predaje…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru