Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Win 11 - po čisté instalaci AdwCleaner najde PUP.Optional.MyPCTuneUp

Si vykonal síce čistú inštaláciu, ale ponechal si vo fajke "zachovať user" nastavenia čím sa síce jedenástka nainštalovala systémovo čistá, bez zachovania SW, ale zostali ti torzá v podobe zástupcov ikoniek na monitore, zástupcovia SW v user zložkách.

Čistá inštalácia sa robí z ISO na zmazaný aktívny a primárny oddiel, ideálne použiť nástroj Diskpart.exe - Clean z príkazového riadku po nabútovaní PC.

Tento zástupca SW nie je zapísaný v systémových Registroch, je nefunkčný, chýbajú mu zápisy v dll knihovniach a spol. ale Defender prípadne iný AV ich odhalí už podľa podozrivého názvu evidovaného v ich databáze škodnej.

Nemusí sa jednať o skutočne škodlivý SW, malicious. AV sa plašia.

Napríklad smelo používam SW:
Advanced System Repair Pro (key si schrasti na nete na PRO verziu).

Pri tomto SW sa idú tretie AV, adwcleaner, Defender, Emisoft Rescue - a2emergencykit.exe, vyslovene zbesnieť, ako pri super škodnej, pritom sken OS pri finálnom výsledku predčí nejaký šmejd v podobe protěžovanom CCleaner, ktorý radia užívať po kvapkách dvanásti z desiatich expartov.

Akurát si musíš dávať po rozklikaní výsledkov poskytnutých opráv bacha, či nezmaže napríklad nastavenú Indexáciu, nezmaže heslá v browseroch.

Zakaždým vytvorí nanútene bod obnovy, čoho sa musíš zbaviť

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny