Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak spustit PHP soubor?

Děkuji všem za rady a ještě poprosím o trpělivost.
Zkusím shrnout výchozí situaci. Nové PC na kterém mám zprovoznit v prohlížeči PHP soubor (vytvořeno asi 2005), to je atrapa PC od Asusu s 32 GB "diskem". Jsou na tom nadoraz kapacitě narvané Win10Home. Systém sotva žije. Jistý blbec to vnutil koupí neznalému uživateli, který se bohužel neporadil s nikým dalším a zakoupil to.
Řešení vidím v instalaci Lubuntu. To případně umožní bezpečný přístup k internetu, do pošty + je požadováno rozběhnutí PHP souboru bez nutnosti připojení se k internetu. Samotný PHP kód nevyžaduje internetové připojení, žádné databéze, asi vše "statické povahy". Další programové požadavky na PC zatím nejsou. Další možností je, že nová instalace W10H a příležitostná obnova ze zálohy, protože Windows budou narůstat na objemu. Uživatel Windows nevyžaduje. Zkoušel jsem uživateli podstrčit Lubuntu na mém PC a po edukaci během 10 minut věděl co, kde a jak, takže se bez Windows může obejít.
S ohledem na nízkou a zcela obsazenou kapacitu disku jsem výše žádal o minimalistické řešení "serveru", protože na současném W10H systému v podstatě není šance ani na pár set MB volného místa. To případně vyřeší až reinstalace OS.

Zjistil jsem, že na starém desktop PC to PHP běželo na Apache.exe (kompilováno 2001-05-18).
Při pohledu do vlastností ikony zástupce vidím:
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" http://127.0.0.1/vypocty/vypocty.php

Laicky se ptám... pomůže mi pod W10H a jak nakonfigurovat, včetně toho jak nastavit ikonu zástupce na ploše pro ruční spuštění PHP souboru do defaultního prohlížeče?
1) Portable Webserver https://sourceforge.net/projects/portableserver/
nebo
2) Tiny PXE Server http://reboot.pro/files/file/303-tiny-pxe-server/

Kurt: Viz výše. Na to mizerné PC s W10H je nereálné XAMPP nyní dostat. Snad pod Linuxem bude šance, pokud přistoupím k jeho instalaci.
tomas.kulhanek: Docker prozkoumám, děkuji za radu. Skutečně jsem laik a nevím která bije. Mám vůli to zvládnout a něco se naučit, alespoň trochu.
host: Je požadavek aby to bylo použitelné offline, proto se domnívám, že to nemá smysl testovat na free hostingu.
IQ37, hynajs: Rozumím. Více se dozvím, když se mi to podaří spustit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny