Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak spustit PHP soubor?

Laik může taky zkusit ty starší verze PHP, které postrádají řadu funkcí verzí nových (ale stejně ten skript je nebude používat) a můžou mít i řadu chyb a zranitelností (ale pokud ten skript poběží jen lokálně a nebude se na něj přistupovat přez síť a používat to bude jen majitel, tak většinu zranitelností lze ignorovat - majitel se nebude potřebovat vlamovat do svého počítače, když tam stejně má přístup i tak a naopak nikdo jiný by se k tomu skriptu neměl dostat, pokud tam bude síťový přístup zvenku zakázaný = příčetně nastavený firewall).

Aneb pokud se vůbec nevyznáte v matkách a klíčích na matky, tak berte klíče jeden po druhém, pořád je šance, že na nějaký použitelný dříve či později narazíte :-D
Existují, pravda, způsoby efektivnější, ale když je to jen jednou za řadu let jen jedna matka, tak se to dá i takto.
Nevím, jak velký je opruz odstranit nainstalované PHP z Windows a dát tam starší, pokud to celkem jde, tak by asi bylo dobré postupovat od nějaké nové stabilní verze a jít po stabilních verzí do minulosti, pokud to je velký opruz, tak naopak vzít nějakou verzi z té doby a postupně "updatovat" po nových stabilních verzích k přítomnosti. Stabilní verze je taková, která je tak označená autory, od okolních se často liší jen nějakým číslem na konci verze (verze 5.xx.yy.zz...) a tím, že má v rámci možností vychytané chyby. Pokud je za stabilní označená nějaká řada (třeba 5), tak vzít z té řady tu nejnovější verzi ( 5.xx.yy.zz kde nedřív porovnáte to xx jako číslo, v případě rovnosti yy, nakonec zz - 5.11.1 je aktuálnější než 5.2.99, protože 5 je stejné jako 5 a 11 je víc než 2 - pozor, při výpisu to může být řazeno abecedně, tedy 5.1.88, 5.11.1, 5.2.99, nenechte se tím zmáct). Stabilní verzi chcete kvůli opraveným chybám, protože stejně nedokážete kvalifikovaně posoudit, čím se jednotlivé ostatní verze liší a výrazně se tím zmenší počet kandidátů na správný klíč pro danou matku (pokud nejde o nějakou šílenost, která je závislá na chybách určité verze, ale to by v ní pak mělo být výrazně okomentováno).

PHP soubory jsou obyčejné texťáky, plné nějakých divných textů (jak to u zdrojáků bývá) a občas i komentářů, které vypadají celkem lidsky čitelně. Je potřeba je prohlížet v něčem, co umí čistý text a rozhodně je neukládat, protože většina windowsích programů se to stejně pokusí "opravit za vás", čímž to celé rozbije.


        <?
        // BACHA tohle chodí jen v PHP 3.1.4.15.9265 !!!
       //  kecám, je to jen náhodný kousek kódu z cizího projektu a netuším v čem přesně chodí, asi v hodně velké řadě verzí
       // a asi ani není nikterák úžasný, ale kdysi to chodilo
        if ($action=="remove")
        {
                dumppost($HTTP_SERVER_VARS['REMOTE_USER']);                                             
                $id=intval(mysql_real_escape_string($_POST['id']));
                $sql = "DELETE FROM wanteditems WHERE ID='$id';";
                $result = mysql_query($sql,$db);
        }

Takže by mohlo stát za to, se do toho vypocty.php podívat, jestli tam někde nedaleko začátku není nějaké takovéto varování.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny