Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné nainstalovat W10 zdarma?

Měl jsem za to, že produkty m$ jsou placené. I když jsou většinou v ceně notebooků nebo konfekčních PC (pro vlastní sestavu si jej člověk musí koupit). I kdyby to bylo možné, neni to legální.
Zadarmo jsou některé distribuce linuxu (a u těch zbylých se neplatí za systém, ale za podporu nebo tak). Takže pokud chce někdo šetřit, nechť použije nějakou uživatelsky přívětivou distribuci linuxu (mint, ubuntu, fedora, debian aj.), dost možná to bude lepší než jakýkoliv windows (osobně na nové počítače instaluju zásadně linux, mám ho už přes 5 let i na hlavním pracovním počítači a nemám pocit, že by mi něco scházelo, spíš naopak jak jsem rozmazlený linuxem, nevycházím z údivu, když se dostanu na nějaké PC s windowsem (moje znalosti končí u sedmiček)).

Zadarmo od m$ snad bývaly akorát nějaké embeeded verze (tam je přecejenom konkurence různých androidů větší), ovšem co jsem se s tím měl možnost setkat, bylo to tak problematické, že to nechtěl nikdo ani zadarmo (třeba už jen ta paměťová náročnost, tehdy 32 mega, regulátor měl 32 mega a ty potřeboval na práci a ne aby mu je zazdil operační systém (může to být tak 10 let, dnes bych tipoval aspoň o řád víc); tehdy se i za cenu nějakých obtíží používalo něco jiného, už nevím, jestli se jelo přímo s biosem nebo jak, do těchto podrobností jsem zasvěcený nebyl, pracoval jsem na nějaké vyšší vrstvě). Jestli ještě něco jako windows pro embeeded zařízení existuje netušim, ale i kdyby, určitě to neni pro normální PC.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny