Předmět Autor Datum
Áno. je to tak. Podľa nových pravidiel, budete odteraz platiť svojim predajcom priamo a nie prostred…
Ansam 30.10.2021 11:23
Ansam
aha, děkuji jakou mám tedy možnost platby? kreditní kartou?
ebpay 30.10.2021 13:01
ebpay
kupující V rámci nového systému existuje více možností pro kupující, kteří nyní mohou platit kreditn… poslední
lední brtník 30.10.2021 14:45
lední brtník

kupující
V rámci nového systému existuje více možností pro kupující, kteří nyní mohou platit kreditními a debetními kartami, Apple Pay, Google Pay, PayPal a PayPal Credit, říká eBay.
eBay a PayPal se dohodly, že ponechají PayPal jako platební možnost pro zákazníky do července 2023, kdy vyprší jeho smlouva s eBay.

toto zjednodušení kromě zvýšení poplatků o 3% = zvednutí cen je také otravné pro prodejce:

Paní S říká, že eBay jí řekl, že počká na pozitivní zpětnou vazbu od kupujícího (ačkoli paní S říká, že kupující nikdy nezanechá zpětnou vazbu) nebo na sledovanou dodávku, aby jim dodal sledovací číslo, nebo počká 30 dní, než uvolní platbu.
Poslala položku prostřednictvím sledované speciální doručovací služby, aby se vyhnula 30dennímu čekání, což také znamenalo další náklady.
4. června byla položka doručena, ale z eBay nebyly uloženy žádné peníze. Paní S tvrdí, že po dvou telefonátech s uvedením sledovacího čísla eBay 8. června uvolnil platbu.

když zákazník nenechá žádný feedback (tak v 90% nakupuju já), prodejce zbytečně čeká na peníze nejméně měsíc navíc. ebay si z toho udělal levnou půjčovnu peněz, to je super obchodní model.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru