Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externí disk dostupný ze dvou LAN sítí - lze to?

Prosím o radu :-)

V jednom domě mají kanceláře dvě firmy. Každá firma má svou samostatnou pc síť a svoje vlastní připojení k internetu přes svou ADSL linku, počítače jsou připojené do ADSL routerů. Ty sítě i firmy nazvu X a Y.

K síti X je přes LAN port připojen externí harddisk Western Digital (WD). Je používám ke sdílení dat v síti X.

Obě firmy mají stejnou účetní a ta střídavě pracuje na stolním PC ve firmě X a pak zase na jiném stolním PC ve firmě Y. Pro účetní by bylo potřeba, aby její pc v síti Y měl též přístup k WD. Počítač musí zůstat v síti Y a naopak WD musí zůstat v síti X.

WD má vzadu jeden LAN port, tam je připojen kabel ze sítě X. Není problém vést kabel z místnosti firmy X do místnosti firmy Y. Na připojení k WD mají zájem obě firmy /neřešte prosím bezpečnostní otázky/.

Lze toto nějak vyřešit? Jen nápad: Bylo by funkční, kdyby se do WD připojil switch a do switche zapojit dva LAN kabely, jeden z routeru sítě X a druhý z routeru sítě Y? Nebo je nějaké jiné - lepší řešení? Nebo to vůbec nejde?

Pokud je to BFU otázka, tak se omlouvám. V každém případě budu vděčná za jakékoliv odpovědi. I odpověď "nelze v žádném případě, technicky vyloučeno" je cennou informací. Děkuju předem :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny