Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Defender hlásí Google tmp složku jako virus.

Ahoj,

nedaří se mi zbavit se virové hlášky, prosím, poraďte.

Nedávno google program " Zálohování a synchronizace" přešel na "Drive for desktop". Od té doby se mi v root složce google disku (ale jen na PC, nikoli na cloudu) vytvořila skrytá složka "tmp.drivedownload", a Defender hází hlášku, že v ní je HackTool:Win32/Keygen a to v souboru Patch.exe. Na cloudu tento soubor nemám a samozřejmě i přesto, že ho defender smaže, snaží se mi do PC synchronizovat dál a dál. Cca 8x po restartu PC, pak defender zmlkne. TMP složka samozřejmě smazat též nejde, vždy se obnoví.

Děkuji.

Předmět Autor Datum
Ehm. Jen taková otázka bokem. Pod jakým účtem běžně používáš pc? Pod admin účtem nebo uživatelským?
kacikac 11.11.2021 20:42
kacikac
Local Account Administrator
Květy 11.11.2021 20:45
Květy
Tak v tom případě nechápu proč Defender používáš a nevypneš ho. Defender je určen k ochraně pod uživ…
kacikac 11.11.2021 20:50
kacikac
Dobrá, zkouknu to. A co pak? To jako nemám Defender používat vůbec? Edit: nechal jsem ho tedy nains…
Květy 11.11.2021 20:55
Květy
Klidně Defender používej dál. Já tě jen upozornil na to, že není určen k používání jak jej používáš… poslední
kacikac 11.11.2021 21:35
kacikac

Tak v tom případě nechápu proč Defender používáš a nevypneš ho. Defender je určen k ochraně pod uživatelským účtem, ne pod admin účtem. Pod admin účtem je triviální jej zakázat nebo odinstalovat i nedetekovaným programem nebo skriptem.
Co se týče toho tvého exe, normálně ho tam nech nahrát a podívej se (jako přes virustotal nebo pomocí hashe) co to je za keygen :-)

Dobrá, zkouknu to. A co pak? To jako nemám Defender používat vůbec?

Edit: nechal jsem ho tedy nainstalovat a kulový. Nevím, proč defender při ohlášení viru oznamoval, že dotčená složka je "tmp.drivedownload" od google drive. Týká se to prostě patche jednoho programu. Ovšem v tom případě nechápu, proč mi do té doby hláška od defenderu nevyskakovala.

Děkuji.

Klidně Defender používej dál. Já tě jen upozornil na to, že není určen k používání jak jej používáš ty. Respektive chrání tě míň než pod uživatelským účtem.
A ono je to stejně jedno, jestli používáš warez programy, o kterých ani nevíš, co dělají, tak to budeš kámoš s malwarem i pod uživatelským účtem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru