Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční propojení PC-TV

Dobrý den.

Neobracel bych se zde na vás, kdybych si vážně už nevěděl rady.
Potřeboval bych pomoci při řešení problému ohledně zapojení Televizoru přes HDMI kabel k PC.
Na původní TV, mi přepnutí obrazovky funguje. Před pár dny jsem si koupil novou TV (LG oled55c11), je připojena stejně jako původní TV, přes propojovací kabel HDMI-HDMI.
Počítač s Windows 10 sice po propojení kabelem rozezná připojení Televize, vicméně pokud převedu obraz na TV, ta se tváří, že spojení nemá, a dál píše žáden signál.

Když PC restartuju, tak prvotní obrazovky, jako načítání windows, a vlastně všechny obrazovky až do bodu přihlášení uživatele, jsou zobrazeny na TV, takže propojení funkční je, jakmile ale naskočí přihlášení uživatele, přepne se obraz klasicky na monitor (připojený skrze DP), a opět se TV chová stejně, jako by neměla signál.
Nějaký tip, doporučení, nebo podobná zkušenost kterou bych mohl vyzkoušet?

Zkusil jsem znovu starou TV, i TV z vedlejší místnosti, normálně je propojím. Zkusil jsem i druhý HDMI propojovací kabel, také bez úspěchu. V nastavení TV jsem podle příručky i nastavil HDMI port jako vstup Počítače, také nic. Zkoušel jsem více portů jako vstup HDMI, nic. Nebo jestli si mám koupit modernější kabel 2.0? Stávající mám pravděpodobně ve verzi 1.4, a délka je 10 metrů ( TV používám jen občas na přenos videa ).
Jinak připojení jiného zařízení přes HDMI funguje (Playstation4).

Děkuji.

Úprava: Tak jsem vyzkoušeli poslední HDMI vstup na TV, označen jako /arc, a ten z nějakého důvodu funguje. Nezkoušel jsem ho z důvodu, že mám v plánu k němu připojit v budoucnu Audio systém. Takže pokud by to šlo, pokusil bych se propojit ke klasickému HDMI.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny