Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsou ma zarizeni v siti v nebezpeci?

Napsali mi nazev zarezeni, ze ktereho to bylo (sedi s mym) akorat IP adresa byla uplne jine, nez kde sjem se zrovna nachazel

Nazov zariadenia sa da zfalsovat, IP adresa neurcuje tvoju polohu, pretoze nie je viazana na geograficku polohu.
Zavirenie pc je normalne.
Vytiahnut z neho ulozene hesla z prehliadacov, ci odsledovat tvoju aktivitu cez keyloger, alebo snimanim obrazovky mozne je.
To, ze antivir vie najst len cca 50% virov cez heuristiku (aj to len tie najlepsie) je znama vec, cize inymi slovami kazdy druhy novy a tym padom neznamy vir antivir nezachyti.
Takze spolahnut sa len na hlasky antivir 100% sa urcite neda.
Podstrcenie falosnych DNS tvojej brane (nedefinujes, co zmenili na routri, ale moj typ je na toto) by este tiez davalo zmysel.
Ale tu uz sa dostavame ne tenku podu.
Zmena hesla na Boinance nie je viazana na 2FA?
Zavirit telefon z pc cez siet povazujem za takmer nemozne, takze myslienka, ze k zavireniu pc doslo nahodne a telefon bol uz zavireny predtym mi pride logicka...ale vraciam sa k prvej uvahe, ze k utoku nemuselo dojst z tvojho telefonu, pretoze ti nesedi IP adresa (aj ked mohli pouzit proxy).
Nicmenej dal by som do tovarenskych nastaveni aj telefon.
100% istotu mat nebudes.
Ak sa pytas na buducnost ako znizit riziko do buducnosti tak napriklad:
- na citlive aplikacie/weby pouzivat sandbox, pripadne virtualny bezpecny OS (linux), kde budes robit rizikove operacie. Ak bude napadnuty tvoj Win system virus sa nedostane do sandboxu a nevytiahne z neho citlive udaje
- neukladat citlive udaje v pc, typickym prikladom je pamatanie hesiel v prehliadacoch, pretoze po tomto idu virusy ako po prvom
- na 2FA pouzivat bezpecny telefon, idealne bez pristupu na net, pretoze najcastejsie napadaju utocnici na mobiloch aplikaciu na prijem sms, kde si prochodzie smsky presmeruju k sebe....toto nie je na takomto telefone mozne
- na 2FA pouzivat sw, ci hw riesenie a nie sms. Sw je jasne, z hw rieseni napriklad Yubico. Yubico je mozne pouzivat aj na generovanie hesla do akejkolvek aplikacie/webu a pohodlene sa tak prihlasovat s 30 znakovym heslo. Taketo heslo nie je mozne odchytit keylogerom ani snimkami obrazovky.
- kryptomeny drzat v penazenkach, nie na uctoch na burzach. Neviem ako Binance, ale Coinbase umoznuje prevod crypto medzi pro a normalnou verziou a tak presun do penazenky nie je problem. HW penazenka na Alze tak vela nestoji.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny