Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký zvolit rámeček na SSD?

Na tom nie je nic konstruktivneho, ked si meles svoje a ja viem, ze ta nepresvedcim (tvoji pribuzni nas uz parkrat navstivili).
Je to rovnako nezmyselna debata ako keby sem prides, povies, ze chces NAS na obcasne pouzitie a sem nejaku zalohu, ale tvrdohlavo nastojis na tom, ze do NAS mozu ist len ssd + nvme ako cache, pretoze klasicke HDD su pomale a nvme je predsa rychlejsi ako sata, a preto musis klasicke sata SSD este podporit aj tou cache..
Ano samozrejme je, ale je to kanon na vrabce, pretoze pri obcasnom pouzivani nebudes ziaden benefit z nvme cache citit a pri obcasnom zalohovani dokonca ani ten prinos z tych ssd si nevsimnes.
A toto je rovnaky pripad, chces chladit disk, ktory pouzijes obcas a navyse te aktivnym chladicom a ako hlavny argument ides udavat teroeticku zivotnost disku, ktoru mu tym vraj predlzujes.
Chladenie disku samozrejme neuskodi, ale ten disk skor zhynie na svoje moralne zastaranie ako sa ti pokazi vplyvom teplot pri obcasom pouzivani.
Doteraz mam reklamacie SSD, ktore mozem zratat na prstoch ruk a to som ich fakt vypustil uz cez tisic a urcite nie kazdy sa k nim spraval zrovna uctivo. Za 4 roky cca. Ziadne chladenie a uz vobec nie aktivne.
Keby na tej tvojej teorii nieco bolo asi by som mal tych reklamacii, ci hlasenych problemov od zakaznikov viac nemyslis?
To je sprosta matika, sprosta statistika a teoria pravdepodobnosti, nie je v tom ziadna filozofia ani znalost vysokoskolskej fyziky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny