Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, ANO, samozřejmě že existuje tento kabel. Jde o standardní kabel, kde na jedné straně je p…
MIO zákaznická péče 29.11.2021 22:30
MIO zákaznická péče
Prosím mám ještě jeden dotaz. S kamerou jsem spokojená, akorát asi neumím pracovat s aplikací " MiVu…
adoniska 13.01.2022 12:26
adoniska
Tak už jsem zjistila na vašem Facebooku, že to na téhle kameře nejde. :.(:.(:.( poslední
adoniska 13.01.2022 17:16
adoniska

Dobrý den, ANO, samozřejmě že existuje tento kabel. Jde o standardní kabel, kde na jedné straně je počítačové USB (USB-A, USB 2.0, samec) a na druhé straně miniUSB (miniB, USB 2.0, samec, 5pin).
Tím můžete nejen nabíjet - např. přes mobilní nabíječku, ale také po připojení k počítači přenášet data - nahrávky, novou databázi radarů apod. Viz návody na našem youtube kanále Mio Česká republika a Slovensko.

Co se týče odpovědi níže (že údajně jen přes WIFI), tak přes tuto mobilní aplikaci MiVue Pro se dají nastavit některé funkce, případně aktualizace. Jinak od detailního nastavení kamery slouží samozřejmě menu kamery, tlačítkové ovládání a její displej.

Pokud jsem ale pochopil správně dotaz, tak potřebujete zkrátka jen nabíjecí-datový kabel (viz výše naše odpověď), který seženete v jakémkoliv eshopu za pár desetikorun, a doma pak byste kamerku chtěla (zřejmě připojenou k mobilní nabíječce) nastavovat přes tlačítkové ovládání na kameře.

V případě dalších dotazů nás můžete kontaktovat rovněž na zákaznické péči na našem Facebooku (Mio Česká republika a Slovensko).

Děkujeme a přejeme hodně ujetých kilometrů s naší kamerkou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru