Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojené monitory

Rozmazaný text (a obraz obecně) znamená nedostatečné přenosové pásmo. Jako první bych podezíral kabel. Vzhledem k tomu, že já osobně vždy kupoval ty nejlevnější, tak to u mě bylo vždy právě tím. Redukce v tom taky může mít prsty, ale osobně jsem se s tím nesetkal, spíš naopak obraz analogizovaný přes takovou redukci byl mnohem lepší, než si pamatuju ze dřívějších dob (hlavně na televizích (máme doma dvě, kterým se o nějakém hdmi ani nemohlo zdát, ta jedna má jako úžasný výdobytek AV vstup, ta druhá má už tři a stereo) je to opravdu výrazné, tak ostrý obraz jsme nikdy předtím neměli, ani s monitory nemám problém (asitak před dvěma lety jsem řešil, jak připojit do karty s hdmi staré monitory a použil jsem ten nejlevnější převodník za 199 korun a vše v pohodě), ale tam nikdy ani nebyl).
Ovšem na přiloženém obrázku nevidím nic špatně, nějaké artefakty převzorkování, ty může dělat buď windows (u mě bylo v desítkách defaultně nastavené zvětšení 120 nebo 150% už nevím, ale tím, že jsem nezkoumal obraz pod lupou, přišel jsem na to, až když jsem pohřešoval full-hd rozlišení), nebo monitor, ale jinak nic.

Ještě mě napadá, pokud jsou oba monitory připojené paralelně k jednomu převodníku (z dotazu to na mě dělá ten dojem, ale přijde mi to dost hloupé na to, aby to byla pravda), může se stát, že ten převodník prostě oba monitory nenakrmí. Nejlepší je takto propojit barevný a černobílý, tím jak ten černobílý bere jen jeden kanál (zelený), tak pošoupne barvy do červena, když jsou připojené dva barevné, tek je jen vidět lehké zhoršení obrazu (dneska mají grafárny více výstupů (a také existují aktivní splittery), klonování obrazu neni problém, ale dříve se člověk musel uchylovat k takovým zvěrstvům).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny