Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MS Office 2013 Excelu - program vytvára súbor .bak

Často upravujem excel tak že ho premenujem na zip, a vyplňujem položky za pomoci programu notepad++. Položky sú označené A - Z, 00 - 13. Problém je, program vytvára pri upravách sheet1.xml.rels, súbor sheet1.xml.rels.bak Pred tým sa to nestávalo, nevie niekto ako túto možnosť vypnúť? Bolia ma už prsty od toľkého vymazávania súboru .bak. Ak totiž nahrádijem do zipu priečinok _rel , obsahujúci súbor .bak, spôsobí to znefunkčnenie a poškodenie dokumentu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hned první věta dotazu je perla. A ze zmateného popisu nechápu, co a proč se soubory provádíš. No, h…
host 01.12.2021 15:32
host
Upravujem to takto z dôvodu, potrebujem nahodiť do excel dokumentu viac ako 3x 9996 odkazov na docx…
TomasD 01.12.2021 17:12
TomasD
tipuju, ze ty soubory jsou kvuli tvemu sveraznemu zpusobu editace poskozene a excel je po spusteni n…
brum brum 01.12.2021 17:36
brum brum
Nie, tie dva Excel dokumenty jednoducho zmiznú bez stopy.
TomasD 01.12.2021 17:58
TomasD
zadne cistice a jine "normalizatory" windows nenainstalovane? presto trvam na tom nerozebirat office…
brum brum 01.12.2021 18:08
brum brum
Nemám žiadne čističe. Ak potrebujem vyčistiť používam iba windows čistič. Netuším prečo win10 tie dv…
TomasD 02.12.2021 13:12
TomasD
zkus aspon kontrolu disku, ze je souborovy system v poradku. a ty dva soubory si pri vypnuti windows… poslední
brum brum 02.12.2021 17:19
brum brum

Hned první věta dotazu je perla. A ze zmateného popisu nechápu, co a proč se soubory provádíš. No, hlavně když to víš ty.

Jen mě zaujalo, jak tě bolí prsty od mazání souborů .bak. Použiješ normálního správce souborů, zadáš masku *.bak a smažeš F8/Del. Z toho tě prsty fakt bolet nebudou, i kdyby souborů bylo tisíc.

Upravujem to takto z dôvodu, potrebujem nahodiť do excel dokumentu viac ako 3x 9996 odkazov na docx dokumenty. Problémom je že mi win 10 už od verzie 1909 pravidelne maže subory Tvorba_19052021.xlsx a FanArt_25052021.xlsx. Do týchto súborov zapisujem svoje poviedky. Niekedy sa stane, že zabudnem odpojiť externý disk a win10 mi vymaže tieto súbory. Čísla sa menia z dátumom upravy ale výsledok je obvykle rovnaký, nič iné mi nezmizne po reštarte len tieto dva súbory. Bude to niečo vo win10 lebo hierarchia obsahuje aj súbory scenare.xlsx a tie sú nedotknuté. Sledujem aj internet a problémové aktualizácie pravidelne mažem, no ani opakovaná reinštalácia win10 nepomohla. Stáva sa to či mám tieto súbory na internom alebo externom disku. Vždy po reštarte sú preč, a tak pred reštartom vždy odpojím disk. Niekedy sa ale nenačíta disk a musím dať reštart. Mám založiť nové vlákno?

tipuju, ze ty soubory jsou kvuli tvemu sveraznemu zpusobu editace poskozene a excel je po spusteni nahradi "spravnymi" prazdnymi soubory.

je extremne nemoudre a nicive pro tvou praci pripisovat jednotlive povidky do jednoho velkeho souboru, nedejboze v excelu, ze ktereho nepouzivas zadnou funkci (graf sprostych slov?), jen rucne pridavas odkazy na soubory.

- mnohem bezpecnejsi je mit kapitoly nebo povidky v samostatnych textovych souborech, bezne kodovani utf8, organizovane do adresaru/priecinkov podle knih.
- nazvy souboru budou bez diakritiky a bez mezer. html stranku s odkazy vygenerujes skriptem ze seznamu "dir /b /s", jednim kliknutim.

zadne cistice a jine "normalizatory" windows nenainstalovane?
presto trvam na tom nerozebirat office dokumenty zadnym unzipem a prejit na samostatne jednoduche soubory.
formatovani krome mezer mezi odstavci stejne nepotrebujes. i txt soubor lze ulozit s kodovanim uvnitr.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru