Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HW problém (pravděpodobně zadní větrák)

Ahoj,
složil jsem si nedávno nový počítač, koupil jsem si HW na internetu a potom si to nechal složit i s bednou v CZC.cz, ale donesl jsem bednu včera domů a z (pravděpodobně zadního větráku) se ozývá takový otravný zvuk jako kdyby tam za něco větrák zachytával nebo já nevím čím to může být. Všechno v bedně je úplně nové a nepoužívané (kupoval jsem na alza.cz, nikoliv na bazarech) tudíž předpokládám, že zub času se na tom podepsat nemohl. :-D
Prosím vás moc, nevíte čím by to mohlo být? Přikládám i video kde to jde krásně slyšet. Zapnul jsem počítač a zase vypnul.
Co se týče funkčnosti tak všechno funguje perfektně, zkoušel jsem plno graficky náročných her a vše jede bez problémů. Ale když je počítač v "idle" modu a nebo jenom projíždím na internetu weby tak je to k zbláznění to vrčení.

Díky moc všem za případné rady, nevím si vůbec co s tím.

P.S.: Může tam být i nějaká spojitost se softwarem? Při zapnutí Speedfanu Speedfan detekuje jenom HDD a 2 SSDčka, nic jinýho. Tak jestli k tomu nejsou potřeba i nějaké ovladače. Nebo to je jenom čistě HW chyba?

video -> https://www.youtube.com/watch?v=FUOMq070PtU&ab_channel=ganolf1

Předmět Autor Datum
vetrak muze hazet v ose, ze se po ni posunuje. ale to pak dela hluk spis pri vyssich otackach
brum brum 08.12.2021 12:51
brum brum
To vypadá, že vrtule zachytává o nějaký kablík. Otevři bednu a zkontroluj si to. Ovladače snad umíš…
IQ37 08.12.2021 14:25
IQ37
Otevři tu bednu a zjisti odkud přesně ten zvuk jde, pak se dá bavit o nějakém řešení. Ventilátor zas… poslední
Hanyse.k 08.12.2021 15:46
Hanyse.k

Otevři tu bednu a zjisti odkud přesně ten zvuk jde, pak se dá bavit o nějakém řešení. Ventilátor zastavíš tak, že přitlačíš prstem na střed. Ventilátor zastav jen na malou chvíli a zjistíš, jestli ten zvuk přestane nebo ne. Softwarem to nebude.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru