Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s baterií notebooku

Dobrý den,

mám tento problém, baterie notebooku se po připojení nabíječky vůbec nenabíjí a ukazuje úroveň nabití 0.0% a po odpojení nabíječky celý počítač úplně chcípne, ve Vlastnostech baterie se ukazuje aktuální energie 0.0Wh, ale přitom se tamtéž ukazuje kapacita 94.8% a energie při plném nabití jen o maličko menší než výrobní energie (při plném nabití 36Wh a výrobní energie 38Wh), notebook totiž byl jen velice málo používaný, nebo skoro vůbec používaný.

Nejvíce asi napoví screenshoty:
<a href="https://ibb.co/FVmvZzq">Screenshot1</a>
<a href="https://ibb.co/HhSYrwb">Screenshot2</a>
<a href="https://ibb.co/0rFwFXY">Screenshot3</a>
<a href="https://ibb.co/7SbC1Ps">Screenshot4</a>

Prosím vás, kde je problém? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kapacita je stav baterky, ne její nabití. To ti ukazuje řádek "Energie" Chcípla baterka (nebo její e…
Jan Fiala 09.12.2021 15:12
Jan Fiala
Ja jsem to, co notebook ve Vlastnostech baterie uvadi jako "Kapacita" pochopil jako pomer "Energie p…
Lubos123456 09.12.2021 17:02
Lubos123456
Kapacita je opravdu kapacita baterie, systém si to buď vyčte nebo změří. V okamžiku, kdy baterie ode… poslední
Jan Fiala 11.12.2021 12:08
Jan Fiala

Ja jsem to, co notebook ve Vlastnostech baterie uvadi jako "Kapacita" pochopil jako pomer "Energie pri uplnem nabiti" deleno "Energie (vyrobni)", coz podle vypoctu presne vychazi.

Tento udaj "Energie pri plnem nabiti" by tedy mel odrazet stari, opotrebeni, stav, kondici, ... naterky, ne? Nebo ktery udaj odrazi zdravi/kondici/opotrebeni/stari baterky?

Stav nabiti baterky mi notebook ukazuje na Gnome Panelu 0.0%, cemuz ve Vlastnostech baterie odpovida polozka "Procento" v % a "Energie" ve Wh.

Nabijecka je tedy presne co?

Kapacita je opravdu kapacita baterie, systém si to buď vyčte nebo změří. V okamžiku, kdy baterie odejde, použije poslední hodnotu.
Energie je aktuální uskladněná energie a ta je nulová.

Zdroj slouží k napájení notebooku. Vlastní nabíječka (nabíjecí elektronika) je uvnitř notebooku a komunikuje s elektronikou, která je uvnitř baterie (BMS).

Jak psal někdo níže, baterie sice opravovat jdou - zjistit vadný článek (obvykle pár), protože články v baterii jsou zapojeny sério-paralelně a vyměnit. Ale odnese to elektronika v baterce, kterou když odpojíš (k čemuž už vlastně došlo tím vadným článkem), tak má vyrobce pojištěno a už po připojení na zdravé články nenastartuje. A protože baterie nekomunikuje, tak ji notebook odmítne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru