Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD Password Acer

Ahojte, známy mi dal dlho nepoužívaný NTB Acer Aspire One na ktorom údajne začal haprovať HDD a pri štarte pýta Primary Master HDD Password, ktorý nepoznám a on ho zabudol. Skúsil som podľa návodu na YT reset cez USB boot clnpwd, no nepomohlo, tam je len reset užívatelského alebo administrátorského hesla. Chcem sa spýtať ako to vlastne je.
1.To HDD heslo je uložené v BIOSe, alebo na tom HDD, lebo keď som ho vytiahol a zapojil cez USB adatpér do PC, ten ho nerozpoznal, ani druhý NTB. Neviem, či je to tým zaheslovaním, alebo je naozaj vadný.
2. Keď vymením HDD za druhý, bude to heslo pýtať aj potom?
Ďakujem za odpoveď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je tak, když jsou někde povinná hesla. Od jisté doby používám a a kde to neprojde tak aa, protože… poslední
ml1 16.12.2021 11:18
ml1

To je tak, když jsou někde povinná hesla. Od jisté doby používám a a kde to neprojde tak aa, protože abych si pamatoval, na kterém počítači jsem kdy dal jaké heslo, to opravdu neriskuju. Ale to se bavím o linuxu, windows se snad zatím bez hesla obejde.
Heslo může být jak v biosu tak na HDD tak kdekoliv jinde. Dneska i domácí počítač musí být zabezpečený jako kdyby řídil atomovou elektrárnu. (Windows10 snad dokonce automaticky šifruje disky bitlockerem a chová se podobně jako jeden virus (one half se tuším jmenoval), že se nějakou dobu tváří jakoby nic (uživatel v průzkumníku vidí "chráněno programem bitlocker" slovo šifrováno je třeba ve správci disků, ale tam normální uživatel nekouká a nenapadne ho, že chráněno znamená šifrováno) a pak, když uživateli zašifruje dostatek dat a on se připojí do nějaké jeho sociální sítě, tak najednou začne poptávat heslo; teda alespoň co jsem různě četl, já doufám, že jsem mu to šifrování u svého nového notebooku rozmluvil).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru