Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vista - zkriplené kopírování přes síť, pomalé nalezení síťové tiskárny

Zdravím
nainstalovali jsme kolegovi Vistu s SP1 a všema záplatama na relativně obstojné dvoujádro s 2gigama a objevili se následující problémy:

- při tisku trvá cca 3vteřiny než se otevře dialog síťové tiskárny, pak při nastavování vlastností dokumentu to trvá dalších cca 6vteřin. Je to síťová myslím LJ 1320 ale podle mě je problém spíš ve vistě než v ovladači. Mělo by tam tam být někde vypnout prohledávání tiskáren ale nenašel jsem.

- Při puštění čehokoliv internetového rádia se prudce zpomalí práce v síťovém dos programu
zkoušel jsem vypnout defender, firewall, aplikovat neoficiální tcp/ip patch oevírácí víc současných připojení
plus největší naděje sem vkládal do známého bugu (ti microsoft programátoři jsou fakt megaprasata)
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Network ThrottlingIndex
viz
10851
http://blogs.technet.com/markrussinovich/archive/20 07/08/27/1833290.aspx
http://www.anandtech.com/systems/showdoc.aspx?i=323 3&p=2

Nemáte ještě někdo nějaký tip jak tu zkurv. vistu dokopat k normální práci se spuštěným internetovým rádiem ? (podle některých zdrojů to zpomalí kromě rádia i spuštěný qip)

Předmět Autor Datum
co antivirus? Není tam nějaký zkriplenec, co poslouchá veškerou IP komunikaci?
touchwood 06.10.2008 18:58
touchwood
Ne antivir tam není. Je to čistě nainstalované ve čtvrtek a nic nahraného navíc kromě Office a Acrob…
MM_tank 06.10.2008 19:32
MM_tank
Musí tam kolega mít určitě Vistu ? Viděl jsem to 2x - jeden comp se sám vypnul při vypalování,druhý…
tomcat5 06.10.2008 23:17
tomcat5
Mě jde o to nalézt řešení toho problému. Jasně kdyžtak se tam narve XP.
MM_tank 06.10.2008 23:30
MM_tank
To skor tipujem na nejaku nacatu sietovku alebo nehovno ovladace (urcite su nainstalene ovladace chi…
MM.. 06.10.2008 23:39
MM..
čipset M3A78 AMD 780G, zvuk realtec, sit realtec, vga integr. DHCP. Předtím na tom samém místě byl P…
MM_tank 07.10.2008 00:43
MM_tank
Já si myslím, že je to vlastnost jádra, se kterou se nic neudělá (ale samozřejmě nejsem vševědoucí).…
jbo 07.10.2008 08:21
jbo
Podařilo se mi to zopakovat na jiném (svém) počítači takže to vada kusu nebude, je připojen jiným ka…
MM_tank 07.10.2008 17:09
MM_tank
Teraz nechapem co si zopakoval, jediny problem je ze ked spustis inet radio tak ma ucto horsiu odozv…
MM.. 07.10.2008 17:50
MM..
Zopakoval sem ten problém se zpomalením účta (sítě) při zapnutí přehrávání internetového rádia na ji…
MM_tank 07.10.2008 22:17
MM_tank
při zapnutí přehrávání internetového rádia na jiném počítači ::) Mas to prepojene HUBom? Ak ano sku…
MM.. 07.10.2008 23:08
MM..
To co sa pise v tom clanku na cdr.cz je len o prehravani a sieti na jednom PC (ak pustis prehravanie…
MM.. 07.10.2008 23:16
MM..
Do toho se určitě pustím ale v XP vše jede bez problému. Nechápu jak spuštění jakéhokoliv inet rádia… poslední
MM_tank 08.10.2008 00:10
MM_tank

To skor tipujem na nejaku nacatu sietovku alebo nehovno ovladace (urcite su nainstalene ovladace chipsetu a sietovky pre tu konkretnu vistu? Co za komponenty su v tom PC? Nejaka via?). Alebo moze byt nahovno sietovy kabel, switch, apod. IP adresa je OK? Mac adresa? Nekoliduje? (neklonoval MAC adresu apod?)

P.S. este ma napada vista ma tusim aj podporu IPv6 skus to vypnut (protokol u vlastnosti sietovky). A skontroluj centrum sieti ze co je povolene (zelene puntiky)

čipset M3A78 AMD 780G, zvuk realtec, sit realtec, vga integr. DHCP. Předtím na tom samém místě byl PC s XP kde vše jelo takže switch se neměnil, síť taky ne jedině ten konektor, ale ke zpomalení dojde při zapnutí přehrávání internetového rádia - dosový program /üčto/ má hned viditelně horší odezvu a je to opakovatelný. Podle těch odkazů to zatím vidím na vlastnost visty kterou bych rád něčím poléčil. Jiný síťový kábl ale zkusím.

Já si myslím, že je to vlastnost jádra, se kterou se nic neudělá (ale samozřejmě nejsem vševědoucí). Pokud se nepletu tak má media player nebo obecně internetový přenos nějakou prioritu, aby nedocházelo ke škubání při přehrávání rádií apod. Jako nejlepší řešení bych viděl zakoupení běžného rádia (když už to bez něj v práci nejde).

Teraz nechapem co si zopakoval, jediny problem je ze ked spustis inet radio tak ma ucto horsiu odozvu? A ak to iste urobis na XP tak to ma odozvu OK? Skus na to radio iny prehravac. Inac vies ze som vistu sformatoval, prave pre taketo veci (u mna to bolo lagovanie hry ked som nebol pripojeny na inet, urcite ani Bill Gates nechape ze preco sa to tak sprava :), format C:, nie som vista-masochista.

Zopakoval sem ten problém se zpomalením účta (sítě) při zapnutí přehrávání internetového rádia na jiném počítači v jiné místnosti. XP to nedělá.Budu s tím dál experimentovat. Oba počítače mají zvukovku a síťovku od realteku, jeden je s čipsetem amd 690g a druhý s intel G31.Podle všeho jde o problém rozebraný už na cdr.cz viz odkaz výše ale bez funčkního řešení.

Je jednoduché říct hoď si tam zpátky XP ale mě zajímá řešení. Pokud to řešit nejde dobře.Visty mám i doma a i tam poslouchám přes net rádio a stahuju/kopíruju.

při zapnutí přehrávání internetového rádia na jiném počítači

::)
Mas to prepojene HUBom? Ak ano skus switch/router
P.S> este ak mas poruke nejaku PCI sietovku skusil by som ju len tak na skusku strcit do problematickeho PC, ze ci to nerobi realtek ovladac alebo nejaky problem s tou sietovkou. Pozri aj nastavenie sietovky, skus vypnut ten IPv6 apod pozri tam nastavenia ci v nastaveni sietovky nie je nieco zaujimave

To co sa pise v tom clanku na cdr.cz je len o prehravani a sieti na jednom PC (ak pustis prehravanie na jednom PC a spomali sa ine PC, tak to nemoze byt to co sa pise na cdr.cz) a za druhe na ucto IMHO urcite staci 15MB/s (ak mas viac sietovych adapterov (vid spravcu zariadeni) tak tie ostatne pozakazuj v spravcovi zariadeni). Mne to pripada ako nejake problemy s vasou LAN (preskumaj tam ze ako su pospajane tie PC a ci napr. tie problematicke PC nejdu cez HUB na jednu vetvu routra apod) alebo sietvkou ako takou, aj napr. tie problemy s tlaciarnou. Alebo to robia ovladace (sietovka, talciaren..)

Do toho se určitě pustím ale v XP vše jede bez problému. Nechápu jak spuštění jakéhokoliv inet rádia (z play.cz) okamžitě zpomalí to účto a po vypnutí rádia se to viditelně zrychlí. To účto je starej dos krám ve fandu v "síťové verzi" kterej asi pokaždém zmáčknutí klávesy při projíždění položek posílá pokaždé všechny data ze serveru a pokud sjíždíš po položkách tak je zpomalení při projíždění seznamu hned vidět. Já to zkoušel s čertvě nahozenýma vistama bez ovladačů a bez tiskárny.

Díky za snahu, uvidíme.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru