Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oxidace kontaktů klávesnice / reklamace

Dobrý den,

nebyla mi v Alze uznána reklamace notebooku z důvodu “nalezení tekutiny v klávesnici a oxidace kontaktů”. Dala bych ruku do ohně za to, že jsem notebook nepolila.
Je možné, aby se toto stalo, aniž by byl polit? Notebook začal zlobit krátce po koupi. Nefunkční touchpad, začal se sám od sebe restartovat, někdy nešel vůbec zapnout par hodin, dní… Občas hlasitě hučel. Potom zase pár dní fungoval bez problému…
Nevím teď, co s ním. Dalo by se to ještě nějak opravit/zprovoznit?

Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dala bych ruku do ohně za to, že jsem notebook nepolila. Třeba někdo jiný... nový
host 17.12.2021 18:28
host
U svojeho notebooku jsem klávesnici měnil už několikrát, většinou kvůli vylámaným nebo vylágrovaným… nový
gilhad 17.12.2021 18:57
gilhad
Voda se tam sráží sama při přechodu ze zimy do tepla, to je fyzikální zákon rosného bodu. Jsem to vi… poslední
Rce 17.12.2021 21:42
Rce

U svojeho notebooku jsem klávesnici měnil už několikrát, většinou kvůli vylámaným nebo vylágrovaným klávesám. Vychází mi to asi tak jednou za 3-4 roky a je to práce na půl hodiny (pokud nepočítám internetovou oobjednávku a čekání na doručení).

Ale ty NB klávesnice jsou fakt celkem šitózní spotřebák, s pořádnou klávesnicí se to srovnávat nedá a navíc to člověk používá zejména na cestách, čili v blbých podmínkách.

Další spotřebák jsou baterky, z fyzikálně chemického principu vydrží jen určitý počet nabití a vybití a navíc provoz mimo stanovené hranice jim taky zkracuje životnost, takže i baterku jsem párkrát měnil.

Ale celkově OK, když uvážím pořizovací cenu (6.500 Kč) a způsob používání (nosení po kasách v zimě v létě ... provozování kdekoli dokud se to nevypne kvůli baterce ...), tak to vychází celkem dobře.

Voda se tam sráží sama při přechodu ze zimy do tepla, to je fyzikální zákon rosného bodu. Jsem to viděl už několikrát, dobrá klávesnice s tím počítá a rosa by jí neměla vadit. Jestli někdo řekl, že tu vodu tam někdo nalil, tak bych mu zarazil nos do sněhu, jestli bude taky mokrý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru