Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod na Linux Mint MATE

Osobne radim vsem multibootu se vyhnout! Ja chapu, ze fanouska do PC uspokoji vsech 11 vedle sebe fungujicich systemu, ale pro bezneho uzivatele je to jako k cemu dobre? K nicemu. Presto casto vidim rady na multiboot a proto proti nim vystupuji, jedna li se o bezne uzivatele. Prebootovavani se tu do jednoho a tu do druheho systemu bere akorat cas, pritom vetsina programu je dnes multiplatformni.

Ja si naopak myslim, ze jsem linux zvladnul, take jsem si myslel, ze je to dobra alternativa, jenze se ukazalo, ze udrzovani pouze jedineho systemu s jedinym GUI je mnohem efektivnejsi a proto Microsoftu temer vsechno funguje, po tech letech by taky bylo trestuhodne, kdyby ne. Naproti tomu u linuxu je vseho spousta a nefunguje temer nic, protoze kazdy z tech milionu projektu trpi nedostatkem vyvojaru. One man show uz dnes prilis nejde, dneska uz systemy nejsou jednoduchy DOS a lide v linuxu tohle zda se nechapou. Pritom nam na druhou stranu zacal linux windowsovatet a mnohe veci uz se nedelaji efektivne na jednoduchost, ale slozite sice robustne, ale mizi moznosti jednoduche konfigurace (treba systemd).

A tady je prave ta schizofrenie linuxu, porad je to dobry system na servery, naopak lepsi nez Windows a hlavne se stale zlepsuje. Ovsem ta klientska cast, na tu uz nejsou lidi a v te dominuji zase Windows. Nehlede na to, ze jestli neco neni stale doresene, tak jsou to PC hry, stale dominuji Windows s DirectX. Takze jako domaci multimedialni PC linux neni uz tuplem. A to pres snahu Valve, kteri pro linux jako herni stroj delaji hrozne moc.

Abych to shrnul: stavite server? Jdete do linuxu, ne do nejakeho polofunkcniho Mintu, ale do velkeho distra typu Debian, Ubuntu atd. Chcete si hrat s pocitacem a experimentovat se systemy? Klidne si instalujte linuxy jeden pres druhy, mozna ocenite projekty jako Virtualbox a linuxy si nahazite do virtualnich stroju. Jste bezny uzivatel, ktery chce na PC pracovat nebo hrat hry? Zustante na Windows, je to mnohem pohodlnejsi!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny