Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod na Linux Mint MATE

Multiboot někomu může vyhovovat. Já používám na nutné zkoušení pro zákazníky VirtualBox a spokojenost. Navíc VB dovoluje udělat snímek systému, když něco zkouším, vrátím se snadno zpět aniž by mi to zasíralo Widle.

Nemyslím si, že udržování jednoho GUI je efektivnější. Na každém GUI (Plasma, Gnome, atd) pracuje jiná skupina lidí s plným nasazením a odhodláním udělat ten nejlepší produkt. Ne vždy se plně povede. Ale pokrok už je tak daleko, že GUI už nepadá a není třeba ani nastavování (není třeba xorg.conf), vše si to zjistí samo. A že by všechno M$ fungovalo, o tom by mohla být ještě delší diskuse. Hlavní prostředí MATE, Gnome, Plasma fungují bezpečně a spolehlivě. Dělají to velké skupiny nadšenců, žádní jednotlivci. Konfigurovat lze pořád snadno a efektivně - i to systemd (nadále i fungují rc.d skripty) leč běžný uživatel o jeho existenci nemusí vůbec mít tušení, vše běží jak má samo.

Jediná slabost je ve hrách, ale to není vina Linuxu, ale protože nikdy hry pro Linux nedělá. Kdo používá počítač na práci - Office, grafika, video, hudba, DTP - je Linux efektivnější. Používám jej i na profesionální střih videa pro vysílání v televizi.

PS: Nevím jakou verzi Plasmy máš, já tam tuto volbu mám už od verze 4, do té doby si Plasma pamatovala poslední stav. Teď mám Plasma 5 na QT5 frameworku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny