Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přechod na Linux Mint MATE

Slyšel jsem... Tím vznikají fámy o nepoužitelnosti Linuxu. Jinak k té údržbě, nic neudržuji, běží vše jak má, naučil jsem je jen stahovat aktualizace. Jen pak nainstaluji novou verzi celého systému. Vše běží k plné spokojenosti. Souhlasím, že jedna verze MATE měla těžké problémy s pamětí, když jsem spustil Ḱontakt, tak několik Akonadi k poštovním účtům se zastavilo pro nedostatek paměti a nechtělo to rozjet další aplikace. Opraveno. MATE se moc nevyvíjí, IMHO není ani potřeba, vše běží jak má. MATE instaluji na slabších strojích, na ostatních Plasmu. Do Systemd hrabat je složitější jak do Init.d (funguje i nadále), leč to není nevýhoda. Hrábnout se dá, ve Windows do interních procesů se nedá hrábnout vůbec.
Aby tady z toho nebyl flamewar, tak uzavírám: Mnoho distribucí je schopné plného provozu bez nějakých hororů příkazové řádky, ze kterých Windowsákům naskakuje vyrážka. A nechť si každý používá, co mu vyhovuje. Netřeba však lidi zbytečně odrazovat od použití distribucí Linuxu.

Ještě ke střihu videa: KdenLive bylo původně vyvinuto pro Linux, na Windows portováno a potřebuje QT Framework pro Windows, což je další drbání přes hlavu, QT je v Plasmě přirozené prostředí, ve Windows je emulováno. KdenLive používám i na profi střih do televize.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny