Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Power Saving Mode u monitoru a přeblikávání obrazovky u videí

Zdravím,
mám takový delikátní problém s monitorem. Dříve jsem měla problém s vypínáním monitoru a tabulkou "Power Saving Mode", po výměně kabelu se to zpravilo cca na rok, nicméně, nevím proč, ale monitor začal opět stávkovat - a mnohem více.

Monitor se mi čím dál častěji přeblikává, jde o to, že se sám vypne - čistě černá obrazovka a chvíli trvá, než naskočí zpátky - oproti dřívějšku je to rozdíl v tom, že dříve naskočil Power Saving Mode a neměla jsem šanci monitor nahodit zpátky, žádné krátké přebliky. Takhle se to děje už několik dní, poprvé to začalo u Netflixu, kde je na hl. stránce spousta médií, poté to už pokračovalo i na FB hlavní zdi, když se objevilo nějaké video a nyní to blikne při jakémkoliv videu i když si jej nepouštím - reklama v banneru, videa na webu atd. Dnes se mi po roce stalo to, co se dělo již dříve - při koukání na fullscreen video se monitor zaseknul, zdeformoval se hraný zvuk a nakonec naskočil Power Saving Mode a monitor zhasnul a už se nechtěl vrátit do normálního režimu - stále jen po ručním zapnutí a vypnutí ukazoval "Power Saving Mode". PC běží, jen monitor nereaguje, musím jej teda natvrdo vypnout a naštěstí pak funguje než se zase setká s nějakým videem.

Dříve byl problém i s režimem spánku, jakmile se monitor dal do tohoto režimu a naskočil Power Saving Mode, už jsem neměla šanci se dostat do PC bez resetování. Momentálně se však jedná jen o problémy viz výše. Při hraní her, kreslení na grafickém tabletu nebo při běžné činnosti (bez sledování videí a viz výše) se naštěstí nic neděje.

PS: Při nečinnosti - pouze zapnutý počítač, pozoruji, že se občas přes plochu přeblikne bílá tabulka - ale je to opravdu rychlost, je jen čistě bílá a nic nedělá. Nevím jestli to s tím souvisí, ale viry bych mít neměla, tak nejspíš je to stále jen problém monitoru. ::)
Technické údaje:
Monitor: 23.6" Lenovo C24-10
Systém BIOS: 113-RAVEN-110
K počítači připojuji Wacom Cintiq 16 grafický tablet, ale tyto problémy se děly ještě než sem si jej pořídila, jen to bylo méně často. Teď je to na denním pořádku. Když naskočí PSM na monitoru objevuje se i na tabletu a v nečinnosti jsou hned dva hardwary.
Počítač: Barbone Game r3 1050Ti
s procesorem: AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics 3.50Hz
RAM: 8,00GB

Má někdo podobný problém nebo Vás napadá nějaká řešení co s tím?
Děkuji předem za odpovědi.
:-[

Předmět Autor Datum
Vyzkoušet jiný monitor, aby se potvrdilo, že je problém opravdu v monitoru. Pokud ano, vyhodit a kou… poslední
host 18.12.2021 11:11
host

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru