Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze změnit přehrávání mp3 z USB na radiu?

https://en.wikipedia.org/wiki/8.3_filename

Ty soubory se ukládají tak, že se do adresářů dají jejich jména, čas, délka, odkaz na první sektor a nějaké atributy. Jeden za druhým, bez jakéhokoli řazení, jak přicházejí odněkud. Takže na té flashce máš nějaký sektor, ve kterém je něco jako

AZAZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
AZBZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
AZCZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
AZDZ1234.MP3 čas a číslo sektoru ACKA
AZEZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
OZAZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
OZBZ1234.MP3 čas a číslo sektoru OCKA
OZCZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
OZDZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
OZEZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
CZAZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
CZBZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
CZCZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
CZDZ1234.MP3 čas a číslo sektoru CCKA
CZEZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
BZAZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
BZBZ1234.MP3 čas a číslo sektoru BCKA
BZCZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
BZDZ1234.MP3 čas a číslo sektoru
BZEZ1234.MP3 čas a číslo sektoru

protože v tomhle pořadí jsi to tam nakopíroval (na přeskáčku).

Co je nejjednodušší? Načíst tern sektor (adresář), přehrát první záznam, pak 2., 3. ... jak tam leží a běží a vůbec se nestarat o nějaká jména a časy a tagy v souboru. (maximálně tak ještě rozpoznat, zda soubor není smazaný - to by začínal bytem 0xE5 a jestli sedí příznaky v 0x0b bytu (adresář, hidden, nesoubor a tak ))

Takhle to je na té flašce uložené, takhle se to nejsnáz čte a samozřejmě je nejjednodušší si nikam neukládat, kam jsem došel a začít pokaždé od začátku. Takže je dobře možné, že si výrobce ušetřil práci a udělal to úplně jednoduše. (Proč by to dělal složitěji, když se k tomu nikde nezavazuje)

Ten sektor (adresář) je takhle uložený na té flashce, takže ho ta flashka tak vrátí a vůbec se nezajímá, jaká má smysl a rozhodně ho nepřerovnává. Takže pokud o něj rádio požádá, tak ho prostě dostane vždy stejný, jak ho tam počítač uložil. A počítač to tam ukládá tak, že jméno dalšího nahrávaného souboru prostě vrazí na první volné místo v adresáři a data toho souboru na nějaké volné místo na disku (často taky první volné), načež do FAT tabulky to místo těch dat oznaší jako obsazené (a v jakém pořadí ty sektory jdou po sobě) a do adresáře zapíše na kterém sektoru to začíná a jak je to dlouhé.

"Reproduktory" v sobě patrně mají nějakou paměť (nejspíš EEPROM) nebo ji má v sobě ten mikrokontroler, co je řídí, a tam si to poznačí, kam až to došlo a jaké ID má to USB - po zapnutí si to z té paměti přečte, podívá se, zda to ID sedí a pokud ano, tak zda díokáže najít to, kde skončil, a pokud ano, tak začne hrát tam. Rádio si s tím zjevně hlavu neláme, protože si nic nepamatovat a začít od začátku je jednodušší (a možná i ušetří pár centů za tu paměť).

Takže "reprodukory" v sobě zřejmě mají nějakou paměť a chytřejší program. To není záležitost USB, to je zálečitost mozku těch reproduktorů.

Takže pokud to chceš v radiu taky, tak mu
- buďto musíš vylepšit "mozek" (čili přeprogramovat)
- nebo mezi něj a data na USB vrazit něco, co je bude "falšovat" (aby se ty adresáře při přenosu přemíchaly, ale obsah ostatních sektorů - mp3 - nikoli)
- nebo něco co si bude hrát na USB, ale bude to mixovat ty soubory nějak samo
- nebo to USB pokaždé přemixovat nějakým programem v počítači
- nebo se vykašlat na USB v radiu, když je to rádio takhle blbě naprogramované, a prostě mu tam posílat náhodnou hudbu z čehosi jiného jako "obyčejnou hudbu - tohle prostě zesil a narvi do repráků a nestarej se"

----

A pokud chceš vědět, v jakém pořadí to to rádio bude hrát, tak prostě musíš ten příslušný sektor(y) co tvoří adresář(e) načíst tak, jak jsou, NETŘÍDIT to (což může být problém vysvětlit windowsům/TCom/čemukoli, co to čte a zobrazuje, že FAKT nechceš "usnadnit" život a setřídit to nějak) a zobrazit to.

---

A s tím manuálem - pokud tam má popsané kde co, ALE NIKOLIV náhodné přehrávání, tak je značná šance, že to, co tam má popsané tak má, ale náhodné přehrávání NIKOLI.

Pokud koupíš RETRO-auto a bude mít v manuálu popsané všechno volantem počínaje, přez řazení a tankování až po popelníčky a odkladové plochy, ale NIKOLI tempomat, tak patrně ten tempomat prostě NEMÁ.
A odkazovat na to, že jiná auta ho mají už léta letoucí, takže ho tady chceš taky a nehodláš nikam nic montovat, nic upravovat, jen ti máme říct co zmáčknout (nebo přiletovat k výfuku, ale ne jinam, nebo "poškodit-odstranit") prostě asi fakt nemá cenu.

Prostě to rádio funguje tak, jak výrobce deklaroval, kurvítko, co by šlo odstranit nemá, jen je prostě udělané tak jednoduše, že některé pokročilejší věci (které NEnabízí) tak prostě NEmá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny