Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Servis HDD

Pánové mám tu problém. Se zákazníkem jsem se domluvil (dohodli jsme se na 5.000 Kč), že mu zachránim cenná data z jeho HDD. HDD mi předal a já jsem provedl rekognoskaci a zjistil jsem, že je vadný motorek - foto přikládám níže. Teď nastává ten problém, zatím vždycky u všech zákazníků mi stačilo vyřešit obnovu dat jen přes software (HDD stačilo připojit k PC a použít třeba recuva apod.), ale tady potřebuji nejdřív HDD zprovoznit a náhradní díl nemůžu nikde sehnat. Řešili jste už něco podobného? Nevíte kde by se dal koupit náhradní díl (pro jistotu přikládám i foto s čárovým kódem)?
https://ibb.co/YZbCyPH
https://ibb.co/nzPFLB1
Za každou radu od Vás kolegů moc děkuji.

Předmět Autor Datum
Možná bude snazší sehnat nefunkční disk (a použít na náhradní díly) než samotný motorek. O jaký HDD…
host 20.12.2021 19:38
host
Náhradní díly se těží z vyřazených disků, jako servisman jich musíš mít plnou krabici...
leo 21.12.2021 08:37
leo
https://www.zive.cz/poradna/hdd/sc-20-cq-704334/default.aspx?consultanswers=1 8-)
tojezdenek 21.12.2021 09:07
tojezdenek
pěkný odkaz. na to co je to za blba s ním zacházejí ještě slušně. kdyby nechtěl ještě okrást majite…
lední brtník 21.12.2021 10:46
lední brtník
Normální firma stanoví cenu až po diagnostice, kolik dat půjde zachránit. Ta diagnostika bývá zdarma…
Karel04 21.12.2021 09:32
Karel04
servisy ,ktoré sa špecializujú na záchranu dát z hdd majú obvykle aj špeciálnu čítačku na disky,kde…
audax 21.12.2021 15:27
audax
Plotny na stoje v bordelu...na 100% je po nich a to nechci vidět jak jsi zacházel s těmi šrouby...má…
HDD 22.12.2021 11:58
HDD
Pánové proč ho krmíte, když ani jednou neodpověděl. poslední
jezekhifi 22.12.2021 16:38
jezekhifi

Normální firma stanoví cenu až po diagnostice, kolik dat půjde zachránit. Ta diagnostika bývá zdarma. Takže nechápu, jak někdo mohl slíbit 5000 korun za jakýsi příslib opravy. No teď už je to jedno, můžeš ty špinavé plotny rovnou vyhodit. Zákazníkovi dojde, že měl mít data zálohovaná a opravu měl svěřit nějaké firmě, co to umí. Ale jinak v ostatních případech spustit Recuvu a sebrat 5000 není špatný kšeft.:-)

servisy ,ktoré sa špecializujú na záchranu dát z hdd majú obvykle aj špeciálnu čítačku na disky,kde je zhavarovaná elektronika a motor,vedia pomocou toho čítať platne diskov a zachrániť dáta,preto takáto služba často stojí tolko,kolko stojí.....tie záležitosti na obrázku obvykle vyrába hitachi,bývalé samostatné sanyo-dnes panasonic,niekedy v tom odíde mikrokontrolér,obvykle Texas Instruments DRV11873,TDA5143t,alebo ATMega8,doma nahraditelné STMF407VGT6....

Plotny na stoje v bordelu...na 100% je po nich a to nechci vidět jak jsi zacházel s těmi šrouby...máš skutečně vhodné nástroje? A i kdybys stejný motorek sehnal, jsi si jistý že bys ho tak správně namontoval tak aby byl vyvážený, to stejné ty plotny...? Řekl bych že jsi ten disk totálně zničil. Jinak součásti disků je běžně fakt neprodávají. A ten čárový kód, to není nějaký EAN, který by byl stejný pro jeden druh výrobku, to je nějaký jejich interní kód, klidně to číslo může být jiné pro každý jeden kus motorku. Podle toho kódu fakt nikdo nic nepozná, jedině samotný výrobce. A jak jsi zjistil že je skutečně vadný motorek? Změřil jsi jeho vinutí? Měřil jsi na něm napětí při napájeném disku? Multimetrem nebo osciloskopem? Sorry, ale myslím že o tom nic nevíš, chudák zákazník přišel o cenná data. Ale alespoň má ponaučení - důležitá data zálohovat a pro opravy volit někoho, kdo tomu rozumí. To ty nejsi ani náhodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru