Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Format videa

Ahoj,
mam dotaz k formatu videa. Nektera videa mi nechce TV prehrat. Jedna se o formaty AVI. Je ale zvlastni, ze nektere to prehraje, u jinych mi to hodi hlasku "audio neni podporovano/video neni podporovano". Dokazal by mi nekdo rict proc se to u nekterych videi formatu AVI deje a u jinych ne? Popripade lze je nejak od sebe rozeznat?
Diky moc,
H.

Předmět Autor Datum
Jde o kontejner, kam jsou vložené jednotlivé streamy, které můžou mít různé kódování. Něco ta TV asi…
gilhad 22.12.2021 01:48
gilhad
Prostě ty videa překonvertuj do jiného formátu třeba ten co podporuje tv. Program Any Video Converte… poslední
jezekhifi 22.12.2021 01:56
jezekhifi

Jde o kontejner, kam jsou vložené jednotlivé streamy, které můžou mít různé kódování. Něco ta TV asi umí a něco asi ne ...

Představ si krabici(AVI) s nápisem "knihy/čeština" - asi bez problému zvládneš (číst knihy umíš, česky umíš, žádný problém), představ si jinou, stejně vypadající, ale s nápisem "CD/sanskrt" - asi to bez počítače nezvládneš a bez znalosti sanskrtu (nebo nějakého slovníku/překladače) taky ne.

Můžeš začít číst třeba tady - Audio_Video_Interleave

---

Rozeznat by je mělo jít podle hlaviček (kde jsou uloženy vlastnosti toho souboru - teda jaké tam jsou streamy a čím jsou kódované a tak) ale nevím, jestli ti to TV dokáže zobrazit. Pro počítač jsou programy, které ti ty hlavičky ukážou, pak můžeš porovnat použité kodeky s těma, co podporuje ta TV (pokud nemáš k ní (dost podrobný) manuál, tak si můžeš metodou pokus-omyl zjistit, které přehraje a které nikoli a někde si to poznamenat). Stejně tak jsou programy, které ti to dokážou překonvertovat do toho, co ta TV umí. (některé líp, některé hůř, a taky záleží na tom, jak to chceš velké nebo detailní)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru